Adana'da Orman Yangını

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 200 hektarlık alanda rüzgarın etkisiyle büyüyerek devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre , Bulduklu Köyü ile Kuyluk köyü arasındaki makilik ve fidanlık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı .

Yangına ilk etapta Kozan Orman İşletme Müdürlüğüne ait 22 arazöz ve Kozan ile Adana Büyük şehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile çok sayıda orman işçisi ile köylüler müdahale ediyor .

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının yakındaki kızılçam ormanına sıçradığı ve kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun gayret gösterdiği öğrenildi .

Yangın alanına gelen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yetkililerden bilgi aldı .

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili gazetecilere yaptığı açıklamada “Yangının Büyüklüğü nedeniyle çevre ilçelerden ve Adana’dan takviye arazözler istedik . Yangının şiddeti ve Rüzgarında etkisiyle Köy yerleşim yerlerini olumsuz etkilemekte Arazöz ve yangın söndürme ekiplerini yurttaşlarımız zarar görmesin diye yangın ile evlerin arasına konuşlandırdık . Yangın çok geniş bir alanda olduğu için yangın devam ediyor yangının çıkış nedenini Jandarma ekiplerimiz araştırıyor . Şu ana kadar elimizde herhangi bir bilgi ve bulgu yok . Araştırma soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor . Yangın tek bir noktadan başlamış onu biliyoruz . ” dedi .

Kaynak: İHA