Davutoğlu, Paris'e Geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cuma günü yapılacak Suriye Halkının Dostları toplantısı öncesinde yarın Paris’e geliyor.

Davutoğlu, Fransız mevkidaşı Fabius ile bir araya gelecek.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu ziyaret vesilesiyle, Türk-Fransız ilişkilerinde yeni bir anlayışın hakim kılınmasına yönelik bir bakış açısıyla ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması ve bölgesel/uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Sayın bakanımızın Fransa ziyaretinin uzun tarihi geçmişe dayanan Türk-Fransız ilişkilerinin hak ettiği düzeye kavuşturulması hususunda ortak iradenin ortaya konması için zemin teşkil etmesi beklenmektedir.” denildi.Türkiye-Fransa ilişkileri, Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısı sebebiyle bozulmuştu. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin seçimleri kaybetmesinin ardından ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi umudu belirmişti.Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak. Bu kapsamda terörle mücadele ile Suriye ve İran meseleleri görüşülecek. Bakanlık açıklamasında, “Bu konularda Türk diplomasisi özellikle aktif ve bizimle benzer hedeflere sahip.” ifadelerine yer verildi.

Bakan Davutoğlu, yarın ayrıca Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde “Değişen Uluslararası ve Bölgesel Konjonktürde Türk-Fransız İlişkileri” konulu bir konuşma yapacak. Cuma günü ise Suriye Halkının Dostları toplantısına katılacak .