Bakan Bağış'tan İftar Yemeği

AB Bakanı Egemen Bağış, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birçok kesimi aynı masada buluşturdu.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri ve AB Üye ülkeleri Ankara büyükelçilerinin de katıldığı iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu Üyesi Milletvekillerine, Avrupa Birliği Üye Ülkeleri Ankara Büyükelçilerine, İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ankara Büyükelçilerine, Kamu Kurum ve Kuruluşları AB Daimi Temas Noktalarına, Medya Kuruluşlarının Ankara Temsilcilerine, Diplomasi Muhabirlerine, Farklı İnanç Grubu Temsilcilerine, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) çalışanlarına verecekleri iftar yemeği verdi. Marriott Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğine yoğun katılım olurken, yemekte konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, iftar yemeğinin dostlar sofrası olduğunu belirterek siyasi mesaj vermekten kaçınacağını söyledi.

Bakanlık çalışanlarından iyi performans gösterenleri ve kurayla belirlediklerini kendi masalarında ağırladıklarını söyleyen Bakan Bağış, ayrıca kendi bakanlığında çalışan ve dünya evine giren iki çalışanını da bu akşam masasında misafir ettiğini ifade etti.

Tüm katılımcılara Ramazan ayının ruhundan bahseden Bakan Egemen Bağış, kısa bir ingilizce konuşma yaparak salondaki yabancı misafirlere de katılımlarından dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA