''Ramazan Geceleri'' Etkinliği Başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Ramazan Geceleri, Belsin'deki programla başladı.

Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği ramazan etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başladı.

Mehterin seslendirdiği eserlere zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti.

Hacivat, Karagöz, Orta Oyunu, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir ve Meddah tiplemeleri, etkinliğe renk kattı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Bölümü tarafından başarıyla sahnelenen gösteriler ilgiyle izlendi. Programda ayrıca tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi de yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Ramazan Geceleri etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, ''Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Ramazan Geceleri'nin dokuzuncusunu gerçekleştiriyoruz. Son 6 yıldır ramazan tırımızın ilk durağı Belsin oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla ramazan ayının ruhuna uygun hazırlanan bu etkinlikleri sizlerin beğenisine sunuyoruz'' dedi.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA