Gümüşhane Valisi Mayda Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, ilin gelişmesini turizmle irtibatlandırmak istediklerini söyledi.

Vali Mayda, Gümüşhane'de bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Genel Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün ile İstanbul Gümüşhaneli İş Adamaları Derneği Başkanı Kenan Aydın ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Heyet ile bir süre sohbet eden Vali Mayda, kendilerini Gümüşhane'de görmekten mutlu olduğunu belirterek, ''Gümüşhane'nin gelişmesini turizmle irtibatlandırmak istiyoruz. Eko-turizm özellikle çok vurguladığımız bir kavram. Hem çevre güzelliklerini koruma hem de tanıtma anlamında, mümkün olabildiğince de bölgede bulunan insanların aktör olarak rol aldığı bu oyunda bir pozisyon bekliyoruz'' dedi.

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Gürcün ise, Gümüşhane'nin turizm açısından geleceği parlak bir şehir olduğunu, şehrin konaklama ve yatak kapasitesine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Gürcün ve beraberindeki heyet, daha sonra Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın'ın konferans salonunda yaptığı ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtıcı sunumunu izledi.

Sunum sonrası bir değerlendirme yapan Gürcün, Doğu Karadeniz'in doğal güzelliklerinin korunması gerektiğine işaret ederek, ''Bilhassa bölgeye yapılan ve yapılması planlanan hidroelektrik santralleri konusunda hem yöneticilerin hem de yöre halkının bilinçli olması gerekiyor'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA