BBP Lideri Destici Simav'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Simav depremi ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği kanısındayım. Yapılanlar ve vaat edilenleri yeterli bulmuyorum" dedi.

BBP Lideri Destici Simav'da
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kütahya'nın Simav ilçesine geldi. İlçe merkezinde esnafları ziyaret eden ve sıkıntıları dinleyen Destici, daha sonra Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makamında ziyaret etti. Destici, Karahan'dan ilçenin sorunları ve depremden sonra yapılan yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

Değirmenciler Mahallesi'nde bulunan Engelliler Okulu'nu ziyaret eden BBP lideri Destici, burada ülkenin gündemi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süt tartışmalarıyla suni gündem oluşturulduğunu savunan Destici, ülkenin asıl gündem maddesinin terör olduğunu, Türkiye’nin 27 yıldır terörle mücadele ettiğini ancak çözüm noktasında istenilen safhaya gelinmediğini söyledi.

Hükümeti hac kuraları, memur maaşları, büyükşehir yasası, iç ve dış politika, başkanlık sistemi gibi konularda eleştiren Destici; ülkenin iyi idare edilmediğini ve toplumun her kesiminin yaşamlarını mutsuz bir şekilde sürdürdüğünü ileri sürdü. Destici, "Ülkemizin şu an için tek ihtiyacı, ehliyetli ve liyakatli kadroların iş başına gelmesidir" dedi.

Memur ve emekliye verilen zammı yetersiz bulduğunu kaydeden Destici, "Hükümete memur ve emekliye 2012 yılı için 6 artı 6 zam, 2013 yılı için de 5 artı 5 zam ve enflasyon farkı verilsin diye öneride bulunduk. Ancak kabul etmediler. İşte gördüğünüz gibi verilen 4 artı 4’lük zamdan hiçbir kesim memnun olmadı. Memurun da emeklinin de yüzünü güldüremediler" diye konuştu.

Kamuoyunda, 2009 yılından bu yana sallanan Simav'da depremlerden sonra her şeyin hallolduğu yönünde yanlış bilgilendirmeler olduğuna vurgu yapan Destici, "Gerçekleri Simav’a gelince gördük. Orta hasarlı ve ağır hasarlı bina sahipleri ile işyeri yıkılan vatandaşların yaralarının halen sarılmadığını gördük. Orta hasarlı bina sahiplerine verilen 15 bin liralık güçlendirme kredisinin yetersiz olduğu bir gerçektir. Simavlı depremzedelere devletin daha fazla yardım yapması ve elinden tutması gerekiyor. Simav depremi ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği kanısındayım. Yapılanlar ve vaat edilenleri yeterli bulmuyorum" dedi.

Kaynak: İHA