At-Eşek Eti Satmaya Devam Ediyorlar

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, gıda hilecilerinin tüketicileri kandırmaya devam ettiğini açıkladı.

At-Eşek Eti Satmaya Devam Ediyorlar
Hilecilerin teşhirinin caydırıcı bir önlem olduğunu, ancak bazı 'gecekondu firmaları'nın isim ve marka değiştirip aynı hileleri sürdürdüğünü söyleyen Yetkin, bazı gıda hilelerini şöyle sıraladı: Ekmek: Beyazlatmak için karbonat katılıyor. Kepekli-çavdara gıda boyasıkakao konuluyor. Zeytin ve zeytinyağı: Zeytinyağına pamuk, ayçiçeği, kanola vb. bitkisel yağ karıştırılıyor. Zeytinin rengini parlak hale getirmek için tekstil boyası kullanılıyor. Peynir: Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler eritilerek krem (eritme) peynir haline getiriliyor. Süt-süt ürünleri: Sütün öz yağı alındıktan sonra yerine yağlı süt izlenimi verecek şekilde katı/margarin yağ karıştırılıyor. Salam, sosis, sucuk: Soya, hayvansal etsel atıklar ve akciğer sucuk-salamın içine katılıyor. Çay: Küflü çaylar piyasaya sürülüyor.

AT-EŞEK ETİ SATILIYOR
Et ve hazır kıyma: Et terbiye edilirken su katılarak ağırlaştırılıyor. Bu et tencereye girdiğinde ağırlığının yaklaşık yüzde 20'sini kaybediyor. Dana kıymaya tavuk kıyması, boyanmış iç yağ katılıyor. Hazır yemek sektöründe dana kıymaya at-eşek eti, tavuk sakatatı karıştırılıyor.