Çin Aslanları Gaziantep'te

‘1. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’nin ilk gününde "Çin Ejderha ve Aslan Sokak" grubunun gösterisi, Gazianteplilerin büyük beğenisini topladı.

Çin Aslanları Gaziantep'te
Amfi Tiyatroda düzenlenen programa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, TUHOD Başkanı Edip Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Daire Başkanlığından Yıldız Berkan, Tobav Genel Başkanı Tamer Levent, Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, Hollanda, Bulgaristan, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Ankara Sokak Sanatları Sanatçıları katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 22-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale, Türkiye’de 2012 yılı ilan edilmesi münasebetiyle bulunan Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Gurubu 100.Yıl Parkı Amfi Tiyatroda unutulmaz bir performans sergiledi. Çin’de halk arasında kutsal kabul edilen efsane kahramanların sembolik olarak canlandırıldığı Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösterisinde kişilik özellikleri ve kaderlerin sembolize edilmesi açısından, kullanılan makyaj ve özellikle renkler büyük önem taşıyor. Çin’de geleneksel olarak kutlanan ve yeni yıl anlamına gelen bahar bayramları, fener başta olmak üzere yaygın olarak sergilenen dünyaca ünlü bu özgün sokak gösterisi, bu kez Gazianteplilere coşkulu bir şekilde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Bugün Tiyatro festivalinin açılış günü, Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Gurubu’nun gösterisini hep beraber izledik. Hemşerilerimiz 25 Mayısa kadar çeşitli saatlerde ve mekanlarda bu gösterileri tekrar izleme şansına sahipler. Bu organizasyonda çok değerli katkıları olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’a çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimiz o kadar renkli başladı ki, ülkemizde 2012 yılının Çin Yılı olması münasebetiyle bu grup geldi, diğer yandan Türkiye ile Hollanda dostluk ve ticari ilişkilerinin 400.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında büyük bir sorumluluk üstlenen Türkiye Hollanda Dostluk Derneği’nin festivalimize değerli katkıları oldu. Gerek Türk Hollanda Dostluk Derneğine, gerek TOBAV’a ve Gaziantepli Değerli işadamımız Sayın Erhan Özmen destekleri için tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Tobav Genel Başkanı Tamer Levent, “Gaziantep’te böyle bir festivali Tobav olarak başlatmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür festivallerle Türkiye’nin ve dünya ülkelerinin kaynaşarak büyüyeceğini, kültürel paylaşımlarının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu birleştiriciliği, bir araya gelişi hep beraber kutlamamız lazım” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, sevgi, dostluk, barış, sanat ikliminde buluşmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Bizi bu güzel akşamda buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Asım Güzelbey ile yürekli ve çalışkan arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Biz yakın ve uzak tüm dostlarımızı, komşularımızı seviyoruz. Biz bize yakışanı yapacağız, Atatürk’ün buyurduğu gibi Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü hatırlatarak festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Festivale büyük destekler sunan Türkiye Un Federasyonu Başkanı Erhan Özmen de, “Dünya ile entegre olan bir Türkiye, dünya ile entegre olan bir Gaziantep arzusundayız. Beş gün boyunca Gaziantepliler olarak dünya kültürünü, sanatını izleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

TUHOD Başkanı Edip Aktaş ise, “Türkiye-Hollanda Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak teşekkür ediyorum, 1612 yılında başlayan, bugün 400.yıl dönümünü kutladığımız Türk-Hollanda dostluğunun burada tiyatral olarak kutlanmasından gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Program buradaki festival etkinliklerine katılan bütün grupların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA