Önce Eylem Sonra Şenlik

Adana’da TEDAŞ bünyesinde taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken işten çıkartılan işçilerin başlatmış olduğu eylem devam ediyor.

Önce Eylem Sonra Şenlik
Önce Atatürk’ün huzuruna çıkan ardından 2 kilometrelik yürüyüş yapan işçiler, çalıştıkları kurum önünde şenlik yaptı. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) bünyesinde taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken, maaşlarını alamadıkları için bağlı oldukları kurumu Adana Valiliği’ne şikayet ettikleri gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerin başlatmış olduğu eylemde 69. gün geride kaldı. Demirköprü civarında bulunan TEDAŞ Müessese Müdürlüğü Hizmet Binası önünde ‘eylem çadırı’ kuran ve burada aileleriyle birlikte bekleyişlerini sürdüren taşeron işçileri, yaptıkları farklı ve renkli eylemlerle de seslerini duyurmaya çalışıyor.

AİLE BOYU EYLEM YAPTILAR
Atatürk Parkı’nda bir araya gelen grup, ‘TEDAŞ’ta Direniş Kazanacak’ yazılı pankart açıp, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemdeki işçilere aile ve çocukları da destek verirken göstericiler, ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Atatürk Caddesi boyunca yürüyen işçilere, cadde üzerinde otobüs bekleyen vatandaşlar da alkışlarıyla destek verirken, caddede seyir halinde olan araç sürücüleri de kornalarıyla eyleme ortak oldu. Yürüyüş nedeniyle de araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşandı.

‘EYLEM’ KÖPEKTEN DE EYLEME DESTEK
İşçiler yürüyüşlerini sürdürürken, eylemlere katıldığı için vatandaşların ‘Eylem’ adını verdikleri sokak köpeği de kortejin en önünde yürüdü. Yaklaşık 2 kilometreyi kapsayan yürüyüş boyunca polis ekipleri göstericileri uzaktan takip etti.

Demirköprü civarında yer alan TEDAŞ Müessese Müdürlüğü önüne ulaşan işçiler, burada aileleri tarafından alkışlarla karşılandı. Eylemciler adına konuşan Tayfun Karayaka, 69 günden bu yana eylemde olduklarını, sorunun çözümü noktasında herhangi bir somut adım atılmadığını anlattı. Bugüne kadar kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığı gibi kurum yöneticilerinin yaptığı açıklamalarla da kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını öne süren Karakaya, “Yasalar çok açık olmasına rağmen hala işçiler işbaşı yaptırılmadı. Hukuksuzluk ve kanunsuzluk devam ediyor. Onlar, çalışan işçilere güvencesizliği ve kuralsızlığı dayatmaya çalışıyor, biz de onlara karşı çocuklarımızın ekmek kavgasını veriyoruz” dedi.

ŞARKILAR EŞLİĞİNDE ‘ŞENLİK’ COŞKUSU
Konuşmaların ardından yerel grupların hazırlamış olduğu programa geçildi. Çeşitli enstrümanlar aracılığıyla seslendirilen parçalara eylemdeki işçiler kimi zaman alkışları, kimi zaman da omuz omuza çektikleri halaylarıyla eşlik etti. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin de yansıdığı şenlik, taşeron işçilerin 69. gününe giren eylemlerini anlatan bir belgesel gösterimi de gerçekleştirildi.

TEDAŞ Müessese Müdürlüğü önündeki şenlik havasındaki eylem, olaysız bir şekilde sona erdi .
Kaynak: İHA