Güney Kore Heyeti, GTO'yu Ziyaret Etti

Güney Kore'nin Seong Nam şehrinin yerel yönetici ve iş adamlarından oluşan 23 kişilik heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın ile bir araya geldi.

Heyete ziyaretleri sırasında Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verildi.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın ziyarette, Türkiye ile Güney Kore arasında tarihten gelen dostluk bağları bulunduğunu belirtti.

Güney Kore heyetini Gaziantep'te görmekten ve odada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Aygın, şunları kaydetti:

''Büyük bir vefa göstererek, ülkeniz için savaşıp, bu uğurda canlarını veren ya da gazi olan insanları unutmayarak onları hatırlamanız büyük bir kadirşinaslık örneğidir. Türkiye'deki Kore Gazileri Derneği'nin genel merkezinin bulunduğu Gaziantep'te Koreli dostlarımızı ağırlamak ve onlarla birlikte olmak bizleri mutlu etti.''

Seong Nam Belediye Başkan Yardımcısı Ji Kwangeun ise konuşmasında Gaziantep gezilerinin asıl amacının Güney Kore'de şehit düşen ya da gazi olanları ziyaret edip, şükran duygularını iletmek olduğunu bildirdi.

Gaziantep'in Ortadoğu'nun birçok alanda gelişmiş ve öne çıkmış şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Kwangeun, şunları kaydetti:

''GTO Gaziantep adına uluslararası konularda misyon üstlenmiş önemli bir kurum. Gaziantep de Ortadoğu'da önemli misyonlar üstlenmiş bir şehir olduğunu biliyoruz. Aranızda bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz. Türk halkına şükran duygularımız her platformda dile getiriyoruz. Sizlerle her alanda işbirliği yapmak isteriz. Özellikle Türk ve Güney Koreli iş adamlarımız arasında sağlanacak işbirlikleri sadece şehirlerimiz için değil, ülkelerimizin gelişimine de ortam sağlayacaktır.''

Konuşmaların ardından Güney Kore heyetinde yer alan iş adamları ile Gaziantepli iş adamları arasında ikili görüşmeler organize edildi, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, günün anısına heyet başkanı Ji Kwangeun'e hediye ve plaket verdi .
Kaynak: AA