‘PKK Meleden Rahatsız’

Bozdağ, ‘Güneydoğu’da görevlendirilecek meleler için üst yaş değil 30 alt yaş sınırı kondu. Bin kadro için 6 bin başvuru yapıldı, PKK bundan rahatsız’ dedi

‘PKK Meleden Rahatsız’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu 'da halka ulaşmak amacıyla devreye sokmaya hazırlandığı meleler için üst yaş sınırı koymadıklarını, alt sınırın ise 30 yaş olacağını açıkladı. Terör örgütü PKK 'nın mele uygulamasından rahatsız olduğunu dile getiren Bozdağ, açılan bin kadro için bugüne kadar 5 bin 800 başvuru yapıldığını kaydetti. Bozdağ, şu açıklamaları yaptı:

MELEYE YAŞ SINIRI YOK:

Melelik için 5 bin 800 müracat oldu. Türkiye 'nin her yerinden başvuru var. Bunlar daha çok hafızlık yapanlar müracat ettiği için kalabalık oluyor. Sınav yapılacak. Bin kişilik kadro var. İlan edilecek. Meleler, Güneydoğu ve Doğu 'daki açığı tam kapatmıyor.
Başka atamalar da yapacağız. Bu sene 9 bin müezzin ve imam ataması yapılacak. 3 bin civarındakinin ilanı çıktı. Ramazan başlayana kadar atama yapacağız. Bizim yaptığımız şey oradaki din bilgisiyle halkın arasında temayüz etmiş insanların bilgisinden yararlanmak. Onlara ihtiyacımız var o bölgelerde.

28 ŞUBAT 'IN MERKEZİ SİSTEMİ KALKTI:

(“Osmaniye 'de sala okutulmaması şikayetlerine ne diyorsunuz” sorusu üzerine) Salanın yasaklanması gibi bir durum yok. Osmaniye 'de merkezi sistem uygulanıyor.
Osmaniye 'nin bir köyünde ölen bir kişinin salasının ilçede hiç tanıdıkları olmayan bir yerde verilmesi doğru değil.
Cenazenin akrabası nerede varsa orada sala verilecek. 28 Şubat 'ta merkezi sistem getirilmişti. Her yerde okunuyordu. Hadise, merkezi sistemin kaldırılmasından kaynaklanıyor. Türkiye 'nin her tarafında kademeli olarak merkezi sistemi kaldırıyoruz.

250 CAMİ REHBERİ ALDIK

Diyanet 'te ilk defa cami rehberliği kadrosu ihdas ettik. Sultanahmet Camii gibi tarihsel ve sanat değeri olan camilerin rehberi olacak. 250 kişilik kadro koyduk.
İmam hatip 'teki uygulama geçerli

MEB 'DE İMAM VAR:

( 'İmamlar derslere girecek mi ' sorusu üzerine) Seçmeli Kuran-ı Kerim dersi MEB 'de yürüyen konu. İmamlardan, MEB 'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri var. Şimdiden kestirilmez. Mevcut öğretmenlerin ders yükü fazla değil. Ders haftada 2 saat. Seçmeli olunca kaç saat olacak bilmiyoruz. Mevcut öğretmenler karşılar, karşılamazsa yenisi alınır.


İMAM HATİPTE VAR:

( 'Kız çocukları böşürtüsü takıp abdest alacak mı ' sorusu üzerine) Tartışılmasına gerek yok. Zamanı geldiğinde herkes uygulamayı görecek. İmam hatip liselerinde Kuran-ı Kerim dersi nasıl veriliyorsa, Türkiye 'nin orada uygulaması zaten var.