Kılıçdaroğlu 28 Şubat'ta Ödüllendirildi

Bakan Bozdağ, CHP liderinin "28 Şubat mağduruyum" ifadesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu 28 Şubat'ta Ödüllendirildi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda verdiği resepsiyona katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

'AYRIMCILIK YOK '

''Bu yılki 23 Nisan resepsiyonuyla ilgili kriz haberleri yapılmadı. Bu ortamı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Bozdağ,

''Her şey gayet normal ve gayet de güzel. Meclis Başkanımız olması gerektiği gibi misafirlerini ağırladı. Misafirler de eşleriyle geldiler ve gittiler. Herhangi bir ayrımcılık yok, güzel bir ortam. İnsanlar birbiriyle gayet samimi bir diyalog içine girdi. Hayırlı olsun'' diye cevap verdi.

'KANUNSUZ EMİR OLMAZ '

Bir gazetecinin ''28 Şubat şüphelileri o dönemki MGK kararlarına dayanak birtakım uygulamalar yaptıklarını söylüyorlar. MGK kararları bunları meşrulaştırıyor mu?'' sorusuna ise Bozdağ, şöyle cevap verdi:

''Ben onların savunmalarına ilişkin bir şey söylemem. O doğru da olmaz. Savunmaları değerlendirecek yer sadece mahkemedir. Ama bizim hukukumuz açısından, Anayasanın ilgili maddesi, kanunsuz emir olmaz. Onun kanuni bir dayanağı lazım. Konusu suç olan bir konu, birileri emir verdi diye onu suç olmaktan çıkarmaz. Bizim ceza hukukumuzun, pozitif hukukun bir ana ilkesi. Bir şey suç ise emirle suç olma vasfını yitirmez.''

BAKANI KIZDIRAN SORU

Gazetecilerin resepsiyona askerlerin de geldiğini hatırlatması üzerine Bozdağ, ''Bunda bir şey yok. Normal bir şey bu. Yani normal bir şeyi anormal gibi görüp soru sormanız esasında anormaldir. Olması gereken şey budur. Gayet güzel bir fotoğraf'' dedi.

BASINA DA DOKUNMALI MI?

''28 Şubat soruşturmasının basına da dokunması gerektiğini söyleyenler var. Böyle olması gerekiyor mu?'' sorusunu Bozdağ,

''Ben oraya girmem. Onunla ilgili kararı yargı verecektir. Yargının yürüttüğü bir soruşturmada şu olacak, bu olacak demek doğru olmaz. Bizim söylediğimiz her zaman şu; işlendiği iddia edilen hangi suç olursa olsun onlarla ilgili soruşturmada kişilerin sıfatlarına bakılmaksızın gereğinin yargı tarafından yapılmasıdır. Bununla alakalı zaten yasaların verdiği yetkiler var. Bizim şunlar şöyle olsun dememiz olmaz, ben ona girmem'' diye cevaplandırdı.

28 ŞUBAT VE KILIÇDAROĞLU

Bir gazetecinin ''CHP Genel Başkanı 28 Şubat'ta kendisinin de fişlendiğini söyledi. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna da Bozdağ, şu karşılığı verdi:

''CHP Genel Başkanı, 28 Şubat'ın genel müdür yaptığı birisidir. 28 Şubat'ın ödüllendirdiği birisidir, taltif ettiği birisidir. O da 28 Şubat'ta mağdurlar oluşmasına sebep olmuştur icraatıyla. Hatırlarsanız, Necati Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken bir sınav yapıp işçiler almıştı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdür olmasını müteakip bunların büyükçe bir kısmının iş akdi feshedildi, ekmekleri elinden alındı. Şimdi siz o çocukları bulup da sorsanız, Sayın Kılıçdaroğlu 'ben 28 Şubat'ın mağduruyum' diyor diye sorsanız, o çocuklar size anlatır. Tahmin ediyorum, rakam binlerden fazla.''

TUTUKLU MİLLETVEKİLERİ

''Sayın Kılıçdaroğlu, tutuklu vekiller gerçeğinin millet iradesine aykırı olduğunu söyledi. Tutuklu vekiller tartışmasıyla ilgili değerlendirmeniz nedir?'' şeklindeki soruya Bozdağ,

''Bu sorunu CHP, MHP ve BDP yaratmıştır. Esasında CHP, MHP ve diğerlerinin milletin iradesine karşı bir teşebbüste bulundukları iddiasıyla haklarında yargılama olurken, bunları aday gösterip milletin temsilcisi yapmak; esas millete saygısızlık budur bana göre. Bu sorun muhalefetin öngörmediği bir sorun değil. Sayın Kanadoğlu da uyardı başlangıçta. Bunlar çıkmayabilir, çünkü Anayasa'nın 83. maddesi açık. Bu muhalefetin doğurduğu bir sorundur. Tutuklanan vekil değil, tutukluyken vekil sıfatı kazanan kişiler söz konusu. Yoksa vekillerin tutuklanmasıyla bunu birbirinden ayırmak lazım'' diye cevap verdi.

Tutuklu milletvekilleri konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bazı görüşmeler yaptığını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

''Meclis Başkanı bir görüşme yapıyor; onunla ilgili muhalefet partileri henüz bir anlaşma sağlayamadılar. Eğer bir anlaşma sağlar ve ortaya bir formül çıkarsa o zaman bakarız, nedir ne değildir.''

Bir gazetecinin ''Tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir formülün çıkma ihtimali var mı?'' sorusuna Bozdağ, ''Onu bilemiyiz, onu bir araya geldiklerinde konuşacaklar'' dedi.