Beykoz’da Fırınlara Baskın

Beykoz’da zabıta ekipleri ilçe genelindeki fırınlara yönelik bir dizi denetimlerde bulundu.

Denetimlere Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile gıda teknisyenleri de eşlik etti.

Beykoz Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol görevlileri sabah saat 05.00 sıralarında Beykoz'daki bazı fırınlara baskın düzenledi.

Denetlemeye Belediye Başkanı Çelikbilek de eşlik ederken, bazı fırınlara uyarılarda bulunuldu. Başkan Çelikbilek, denetim yapılan fırınlardaki ekmek gramajlarını kontrol ederken, tartılan ekmeklerde gramaj eksikliğine rastlanmadı. Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrolörleri de fırınların imalat bölümlerinde detaylı incelemelerde bulundu. Baskınlarda hijyen kurallarına uyulduğu gözlenirken, bazı eksiklikler konusunda işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu. Uyarı yapılan bazı işletme sahiplerine tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için iki haftalık süre verildi.

Denetimler sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yapılan baskınların halkın sağlığına verilen önemi gösterdiğini söyledi.

Amaçlarını insan sağlığını gözetmek olduğunu vurgulayan Çelikbilek, “Bugün sabahın erken saatte Beykoz’daki fırınları denetliyoruz. Buradaki amacımız bu yapılan üretimlerin halkın sağlığına uygun olmasını temin etmek. Şu ana kadar sıkıntı verecek bir durumla karşılaşmadık. Ufak tefek eksiklikler var, onlar da giderilebilecek düzeyde” şeklinde konuştu.

Denetimlere eşlik eden Gıda Kontrol Mühendisi Burhan Akıcı da denetimlerde genel hatlarıyla halkın sağlığını tehdit edecek bir sorun olmadığını söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi için fırıncılara süre verdiklerini kaydeden Akıcı, son günlerde ortaya atılan ekmeğe boya maddesi katılması iddiasıyla ilgili olarak ise, ekmeklerden belirli aralıklarla numune aldıklarını, ancak şu ana kadar her hangi bir katkı maddesine rastlamadıklarını sözlerine ekledi.

Belediyenin ilçe genelindeki fırın ve gıda denetimlerinin önümüzdeki günlerde de süreceği belirtiliyor .
Kaynak: İHA