Toob Başkanı Hisarcıklıoğlu Ardahan'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ardahan’a gelerek ’’Ardahan’a Değer Katanlar Ödül Töreni’’ne katıldı.

Toob Başkanı Hisarcıklıoğlu Ardahan'da
Hisarcıklıoğlu, Kars’tan karayolu ile geldiği Ardahan’da Çamlıçatak Köyü mevkiinde davul zurnal ile karşılandı.

Vali Mustafa Tekmen’i makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Ardahan’a daha önce de geldiğini söyledi.

Daha sonra Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) ait Kongere Caddesindeki inşaat alanını gezen Hisarcıklıoğlu, binanın hayırlı olmasını diledi ve inşaatta çalışan ustalarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İnşaat alanını gezen Hisarcıklıoğlu, Ardahan Halk Eğitim Merkezindeki ’’Ardahan’a Değer Katanlar ödül Töreni’’ne katıldı.

Tören'de konuşan Hisarcıklıoğlu, Ardahan’da yaşayan kanaat önderlerinin bir araya gelmesi gerektiğini ve Ardahan’ın bu şekilde kalkınabileceğini söyledi.

Yüreklerin aynı doğrultuda çarpmasıyla o şehirin baki olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ’’Öncelikle bir birinizi sevmelisiniz. Bir birinizi seveceksiniz çünkü başka çare yok. Hepimizin bir noksanlığı var. Noksansız olan bir tek Allahtır. Açığımızı nasıl kapatacağız? Bir birimizi severek kapatacağız. İşte o zaman ortak akıl, istişare, markalaşma öne geliyor.’’ Gıda fiyatlarının dünyada sürekli attığına dikkat çeken, Hisarcıklıoğlu, ’’Eskiden sadece karın doyurmak için yapılan tarım ve hayvancılık, bugün para kazanmak için yapılıyor ve büyük bir sektör haline geldi. Niye? Çünkü her yıl dünya nüfusu bir Türkiye kadar artıyor. Allah öyle bir toprak vermişki bize dünyada ekilebilir arazisi olan 9. Ülkeyiz. Böyle değerli topraklara sahibiz’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, Hollanda’nın yüzölçümünün Konya ovası kadar olmasına rağmen, tarım ve hayancılık ürünü ihracatı 70 milyar dolar olmasına rağmen, Türkiye’nin ise sadece 12 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun hesabının öbür tarafta Allah tarafından sorulacağını söyeldi.

Aktaş Sınır Kapısı’nı açmak için tüm çalışmaların tamamlandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ’’Türkgözü Sınır Kapısı noktasında Gümrük Ticaret Bakanlığı’mızla son noktaya geldik. Bizim tarafımızda herşey bitti. Sayın bakanımız herhalde önümüzdeki hafta karar verecektir. 10 sınır kapısı inşaatına hızla başlayacağız. Eğer önümüzdeki hafta imzalanırsa bir ay içinde Çıldır Aktaş Sınır kapısına başlama hazırlığımızı yaptık. Aktaş bizim için önemli. Çünkü Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a ordan da orta Asya’ya giriş noktası açısında büyük bir şans olacaktır. 8 ayda içinerisinde de inşallah inşaatı bitiririz’’ dedi.

Ardahan’ın Türkiye’nin en huzurlu kenti olduğunu, bu kısmın kendilerini ilgilendirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ’’Huzur olmayan yerde ticaret olmaz. Ticaretin olmadığı yerde de zenginlik olmaz. Burada huzur var. Ticaret içinde inşallah alt yapılar hazırlanırsa buna bağlı olarakta zenginlik olacak. Burası müthiş, el değmemiş bakir olan bir servetin üzerinde oturuyorsunuz.’’ Hisarcıklıoğlu, ayrıca Ardahan’da kaz sektörünün de canlanması gerektiğini belirterek, kaz eti sadece Türkiye’de değil, dünyada lüks lokantaların yiyeceği haline geldiğini, Kaz tüyününde aynı değerde olduğunu kaydetti.

Artık markalaşmanın kendileri için en önemli hadise olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, ’’Yani buranın kazı, kaşarı ve balı markalaşmalı. Ardahan’ın hedefi sadece Türkiye değil, yanı başında Gürcistan, Azerbaycan var. Hedef büyük olmalı’’ dedi.

’’Ulaşım olmadan ne üretirsen üret, olmaz. Demiryolu ve hava yolu şart. Buraya gelen siyasetçiden neyi isteyeceğinizi bilmeniz lazım. Müthiş potansiyel var kış turizminde. Ama hava alanı olmadan bu iş olmaz. Erzurum’un Palandöken’le birlikte ufku açıldı. Havaalanından yarım saatte gidiliyor. Bu dünya’da bir örnektir’’ şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca girişimci sayısının eksik olduğunu, bunun muhakkak arttırılması ve kadınların teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra 30 yılını esnaf olarak dolduran ve Kurumlur vergisin'de dereceye girenlere plaket verdi.

Daha sonra Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, kara yoluyla Kars’a hareket etti .
Kaynak: İHA