Düzce’de Prefabrikler Kalkacak

Düzce Valisi Vasip Şahin, Kiremitocağı prefabrik alanının bulunduğu yere Gençlik?Merkezi yatırımının yapılacağını söyledi.

Düzce’de Prefabrikler Kalkacak
Şahin, yatırımın kaçırılmaması için bu alandaki prefabriklerin boşaltılması gerektiğini vurguladı. Düzce’de 12 Kasım 1999 depreminin ardından ihtiyaç sahiplerinin barındığı prefabriklerin 30 Nisan’a kadar boşaltılmasına karar verildi.

Prefabrik sakinleri ise bu karara tepki gösteriyor. 30 Nisan 2012 tarihine kadar boşaltılması bildirilen Kiremitocağı, Beyciler, Şıralık Mahallesi ve Belçika prefabriklerindeki konut sakinleri Düzce Valiliği ve TBMM İnsan Hakları Komisyonuna ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan dilekçeli çözüm bekleyerek İhtiyaç sahipleri için Beyciler’de yapılan TOKİ?konutlarının tamamlanana kadar kendilerine izin verilmesini istiyorlar.

Düzce Valisi Vasip Şahin ise prefabrik sorununun artık bir kangren haline dönüştüğünü bunun çözümlenmesi gerektiğini belirtiyor. Kiremitocağı prefabriklerinin bulunduğu alana Gençlik Merkezi yapılacağı için boşaltılması gerektiğinin altını çizen Vali Şahin “Bu kamu yatırımını yapabilmemiz için insanların prefabrikleri boşaltması gerekiyor. Şimdiye kadar bir ihtiyaç olmadığı için vatandaşlarımıza müsamaha ediyorduk.?Ama şimdi halkın tamamın kullanacağı bir Gençlik Merkezi yapılacak. O arsayı bizim hazırlamamız lazım. Yoksa o yatırım başka bir ile kayacak. Bunun için bir tercihte bulunmak zorundayız” dedi.

Beyciler Mahallesinde yapılan konutların tamamlanmasına kadar kendilerine süre tanınmasını yönündeki talebe karşın konuşan Vali Şahin “İnşaatı süren konutlarla ilgili başka sıkıntılar var. Teslim tarihi gecikti. Firmanın taahhüdü yetişmedi. Verilen sözler konutların 2011 yılı içinde tamamlanması üzerine kurgulanmış sözlerdi. Görünen o ki 2012 yılı içinde belki de sonuna doğru yetişebilecek. Ortada bir yatırım kaçırılması söz konusu” dedi.

Yaklaşık 200 ailenin barındığı prefabrik konut sorunun artık kangrene dönüştüğünü ihtiyaç sahiplerine gerekli desteği her zaman sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin “Bu artık kangren haline dönüştü. Fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Onlarla ilgili zaten vakıftan gerekli destekleri vermeye çalışıyoruz.?Vatandaşlarımızı mağdur ediyor değiliz ama bu neticede bir sosyal sorun. Onunda çözülmesi lazım. Artık insanların sağlıksız şartlar içinde kalmaması gerekiyor. Başka çözümler bulmamız lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA