Dünya Çocukları Konak'ta

Yüzlerce çocuk, Sokak Oyunları Festivali'nde birbirinden zevkli oyunlar oynayarak çocukluklarını yaşadı.

Dünya Çocukları Konak'ta
4.Sokak Oyunları Festivali bir kez daha dolu dolu yaşandı. Gündoğdu Meydanı'nda yüzlerce ilköğretim okulu öğrenci ve öğretmenleri akşam saatlerine kadar renkli ve eğlenceli bir gün yaşadı. Gönüllerince ip atlayan, yakan top, körebe, istop gibi sokak oyunları oynayan, uçurtma uçuran minikler festivalin keyfini çıkardılar.

2.Konak Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, KKTC, Gürcistan'ın yanında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çocuklara ev sahipliği yapan Konaklı çocuklar, birbirinden renkli halkoyunları kıyafetleri içinde adeta karnaval havası estirdiler. Dünya çocuklarının bir araya geldiği festivalde minikleri Tahta Bacak Vedat Kuşku karşıladı. Deniz Özgökbel'in kukla gösterisi de büyük ilgi gördü.

Opera sanatçısı Lütfi Tuna eşliğinde dans eden yaklaşık 700 çocuk, şarkılara da hep bir ağızdan eşlik ettiler. Ukrayna'dan Kate Matus, KKTC'den Feriha Efendi ve Konak Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'ndan Deniz Uğuz'un söyledikleri şarkılarla coşku doruğa çıktı. Konak Belediyesi'nin ikram araçları alanı dolduran konuklara pilav-ayran ikramında bulurken; Pizza Pizza, Baks, Optimum Outlet de kendi lezzetlerini sundu. İzmir Gaz ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara öykü kitapları armağan etti. Pritt, miniklerin yüzlerini boyayıp balonlar hediye ederken, Medical Park Hastanesi de çeşitli hediyelerle minikleri mutlu etti. Dostluk ve kardeşlik duyguları içinde geçen etkinlik, renkli görüntüleriyle olduğu kadar birlik ve beraberlik içinde eğlenilebileceğini de gösterdi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, teknoloji çağında çocukların yeterince çocukluğunu yaşayamadıklarını ve zaman zaman iletişim kopukluğu içinde bulunduklarını belirterek, Sokak Oyunları Festivali'yle miniklere unutulan oyunları tanıttıklarını belirtti.

Festivalde kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının da tekrar yaşatıldığını hatırlatan Başkan Tartan “Ben uzun süredir sokakta sevgi ve iletişim içinde oynayan yeterince çocuk görmüyorum. Sokak oyunlarını oynayan çocuk sayısı yok denecek kadar az. Sokakta eski oyunlardan hiçbiri kalmadı. Oyun oynamak bir kültürdür, sokak kültürüdür, o sokağı ayakta tutan ve canlı kılan dinamiklerden biridir. Biz Sokak Oyunları Festivali ile bu oyunları bir nebze olsun yaşatıp, çocuklarımıza tanıtıp hatırlatıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA