Çaycuma Kent Konseyi Uyardı

Çaycuma Kent Konseyi yönetimi, Çaycuma'daki köprünün çökmesinin ardından, Ereğli'nin de aynı tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Çaycuma Kent Konseyi Uyardı
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, Gülüç ile Ereğli bağlantısını sağlayan köprünün de 1967 yılında yapıldığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Çaycuma'daki çöken köprüde hayatını kaybeden 15 kişiye Allah'tan rahmet dileyen Selvi, “Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerinde bulunan eski köprünün yıkılması sonucu 15 vatandaşımızın suya kapılarak hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür.

Öncelikle burada hayatını kaybeden 15 vatandaşımıza rahmet, tüm Çaycuma ve Zonguldak halkına başsağlığı diliyoruz. Yine kayıp olan 9 vatandaşımızın cenazelerinin de bir an önce bulunarak ailelerine teslim edilmelerini temenni ediyoruz. Çaycuma ilçemizde yaşanan bu felaket, bizlere Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşanabilecek olası felaketleri hatırlatmıştır. Karadeniz Ereğli ilçesi sınırları içerisinde Gülüç ile Ereğli bağlantısını sağlayan ve 1967 yılında yapılan eski köprünün tehlike arz edip etmediği endişesi tüm halkımızca yaşanmaktadır. Yine ERDEMİR ile Gülüç beldesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Gülüç deresi üzerindeki köprünün de oldukça eski olduğu bilinmekle beraber köprünün son durumu hakkında gerekli incelemelerin yapılması gerekmektedir.

İlçemize bağlı Gülüç beldesi Bekyeri Mahallesi İslamoğlu apartmanı yanındaki alanda 2009 yılında heyelan meydana gelmiş, 2 apartman ciddi anlamda zarar gördüğünden burada kalan ailelerimiz evsiz kalmışlardır. Aradan geçen 3 yılı aşkın sürede söz konusu heyelan bölgesinde yeteri kadar tedbir alınmadığından, yeni heyelan tehlikesi devam etmektedir. Uzmanlarca yapılan incelemelerde olası yeni bir heyelanda 100'ün üzerinde ailenin halen tehlike altında bulunduğu ve yeni bir felaketin yaşanabileceği ifade edilmektedir. Karadeniz Ereğli Kent Konseyi olarak Gülüç Köprüsü, ERDEMİR Köprüsü, Çaylıoğlu beldesi köprüsü, Kızılcapınar köyü eski köprüsü, Yaraşlı Yörük köprüsü başta olmak üzere Ereğli ve köylerinde bulunan diğer tüm köprülerin gözden geçirilerek, tehlike arz eden köprüler üzerinde gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Felaketler yaşanmadan da önlenebilir düşüncesi ile Gülüç'te yüksek oranda tehlike arz eden Bekyeri Mahallesi'nde ki heyelan bölgesinde acilen önlem alınmasını, yetkililerin önlem alınmasını geciktirmemesini ve Ereğli halkının konuyla ilgili bilgilendirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA