Bakan Davutoğlu Sivas'ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'nin Katar'da yaptığı yatırımlar, Türk şirketlerinin yatırımları hususunda, ticaret ve diğer alanlarda çok önemli inşallah girişimler olacak" dedi.

Bakan Davutoğlu Sivas'ta
Akşam saatlerinde özel bir uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na inen Bakan Davutoğlu'nu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve partililer karşıladı. Sivas'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gittiği Katar'daki temaslarını değerlendirdi. Davutoğlu, "Sivas'a gelmekten büyük mutluluk duydum. Sayın bakanımızla birçok kez planlamıştık amabugün nasipmiş. Valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz çok güzel misafirperverlikle karşıladı, teşekkür ediyorum. Katar temasları da çok iyi geçti. Türkiye-Katar ilişkileri çok geçmiş ilişkilerdir. Bu sıralar özellikle her alana yayıldı. Sayın başbakanımızla ve diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte çok faydalı görüşmeler yaptık. Özellikle enerji konusunda, Türkiye'nin orada yaptığı yatırımlar, Türk şirketlerinin yatırımları hususunda, ticaret ve diğer alanlarda çok önemli inşallah girişimlerolacak. Ayrıca bölgesel gelişmeleri de değerlendirdik Suriye başta olmak üzere. Gayet başarılı bir şekilde geçti" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte yarın kentte çeşitli temaslarda bulunacak .
Kaynak: İHA