ETO Üyelerine SGK Bilgilendirmesi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü müfettişleri, Eskişehir Ticaret Odası üyelerine ''SGK Uygulamaları ve Uygulamalarda Yaşanan Sıkıntıların Çözümü'' konusunda bilgi verdi.

ETO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, SGK İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat, Başmüfettiş Recep Levent, Müfettişler Mikail Kılınç ve Emre Diken katıldı.

Levent, yaptığı konuşmada, bu etkinliğin, bilgilendirmeden ziyade ETO üyelerinin sorunlarını dinleme ve çözüm üretme amacıyla düzenlendiğini belirterek, saptanan sorunların SGK Başkanlığı'na iletileceğini kaydetti.

Kılınç ise, Genel Sağlık Sigortası düzenlemesiyle ülke sınırları içindeki tüm vatandaşların sağlık güvencesine kavuşturulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Genel Sağlık Sigortası kapsamında tescil edilenlerin gelir testi yaptırmaları sonucunda ödeyecekleri prim miktarı, kişinin gelir durumuna göre belirlenmektedir. Getirilen düzenlemeler ile sağlık hizmetinden yararlananlara isteğe bağlı sigortalılar, 18 yaşına kadar çocuklar, vatansız ve sığınmacılar, Türkiye'de ikamet eden ve kendi ülkesinde sigortalı olmayan yabancı ülke vatandaşları da kapsama alınmıştır.' '
Kaynak: AA