Tahliyeler Devam Ediyor

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın uygulamaya girmesi üzerine, Muğla Açık Cezaevi'nde, dünden itibaren, hak kazanan hükümlülerin tahliyesine devam ediliyor.

Tahliyeler Devam Ediyor
Muğla ve Ula’daki üç cezaevinden cezalarının tamamlanmasına 1 yıldan az kalan yaklaşık 250 hükümlünün tahliyesi yapıldı. Muğla E Tipi Kapalı cezaevinde 8 yıldır yatan 32 yaşındaki Neslihan Arıkan, cezaevinden çıkar çıkmaz gazetecilerin telefonu ile yakınlarına aradı. Ankara’da oturduğunu belirten Arıkan, 8 yıl sonra topağa kavuşmanın sevindirici olduğunu belirterek, “Tahliye olacağımdan haberim yoktu. Benim için sürpriz oldu. Cezamın tamamlanmasına 4 ay daha vardı. Bayan gardiyan tahliye olduğumu söyleyince şaşırdım. Yasayı çıkaran devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Allah kimseyi cezaevini düşürmeyi nasip etmesin” dedi.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinden iki gün içinde 130 kişinin tahliye olduğu açıklanırken, tahliye işlemlerinin dosyalar geldikçe devam edeceğini açıkladılar.

Yasa kapsamında Çaybükü köyündeki açık cezaevinden tahliye olan hükümlülerden birçoğunu cezaevi çıkışında yakınları karşıladı. Muğla Açık Cezaevi Yetkilileri, yasa kapsamında ilk gün 60 hükümlünün tahliyesini gerçekleştirildiğini belirterek, ikinci gün 56 kişinin daha tahliye işlemini yaptıklarını söylediler .
Kaynak: İHA