YGS'de Dedektörlü Önlem

Adana'da üniversiteye girişte birinci aşama olarak uygulanan YGS için sınav salonuna alınan öğrenciler el dedektörleriyle sıkı bir aramadan geçirildi.

YGS'de Dedektörlü Önlem
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezinde saat 10.00'da başladı.

Tek oturumda 160 dakika sürecek olan sınava bu yıl 1 milyon 837 bin 741 üniversite adayı girdi. Adana'da da öğrenciler sınav heyecanı yaşadı. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara giden öğrencilerin saat 09.30'dan itibaren salonlara alınmasına başlandı. Dedektörlerle aranan öğrencilerin bütün uyarılara rağmen getirdiği, kalem, kalemtıraş, silgi, şeker, peçete gibi eşyaya izin verilmedi. Sınava geçen yıl olduğu gibi bu yılda başörtülü öğrenciler başörtüsünü çıkarmadan girdi. Ancak polis öğrencilerin başörtülerini de sıkı bir incelemeden geçirdi. Aileler ise ÖSYM tarafından uygulanan yoğun güvenlik önlemlerinden memnun olduklarını belirterek, "Belki güvenlik çok sıkı ama bu bizim çocuklarımız için. Önceki yıllarda kopya olmuştu, bazı öğrenciler getirdikleri cihazlarla kopya çekmişti. Bunun önüne geçmek için bu güvenlik önlemleri mecbur" dedi.

Bir kadın da sınava giren kızını arama noktasında cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip başarı diledi. 160 dakika sürecek sınavın sonucunda herhangi bir puan türünden 180 barajını geçebilenler haziran ayında yapılacak LYS'lere girebilecek. 2011'de 1 milyon 313 bin 274 aday LYS'ye girmeye hak kazanmıştı .