Disk'ten Halaylı 'sendika Yasası' Eylemi

Ankara'da DİSK üyeleri, ateş yakıp halay çekerek Sendika Yasası'na tepki gösterdi.

Disk'ten Halaylı 'sendika Yasası' Eylemi
Uluslararası Çalışma Örgütü binası önünde toplanan DİSK üyeleri, 'Sendika Yasası'nın demokratikleşmesini istediklerini söyledi. 'Yaşasın sınıf dayanışması şeklinde slogan atan grup, çadır kurarak üzerine 'ILO Sözleşmeleri uygulansın. Özgürlükçü Sendika Yasası' yazılı pankart astı.

Devrimci Sağlık-İş Ege Bölge Temsilcisi Derya Öztürk, kadın olarak haklarına sahip çıktıkları için burada bulunduklarını belirterek, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü, mücadeleyi yükseltme günü. Bir kez daha burada olarak mücadeleyi yükselteceğimizi gösterdik. ILO Sözleşmeleri uygulansın diye, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için buradayız. Bizler, insanca yaşayabilecek bir dünyayı hep birlikte kurabileceğimiz iddiasıyla buradayız ' dedi

Yasalarla ilgili fotoğrafı 1970'li yıllarda gördüklerini belirten Birleşik Metal-İş Gebze İşyeri Temsilcisi Bülent Akarsu ise, 'Mücadeleye sonuna devam, sabaha kadar da buradayız ' diye konuştu

Çalışma hayatını ilgilendiren yasanın geri çekilmesiyle ilgili eylem yaptıklarını ifade eden Mustafa Tozkoparan, 'Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün imzaladığı bütün sözleşmelere imza atıyor. Kendi ülkemizde ILO Sözleşmelerinin hiçbirisi uygulanmıyor. Biz, burada bir bilinç oluşturarak uluslararası bilinç oluşturmaya çalışıyoruz ' dedi.

DİSK yönetimi, Uluslararası Çalışma Örgütü yetkilileriyle görüşürken, bazı işçiler soğuktan korunmak için yanlarında getirdikleri odunları yakarak halay çektiler.
Kaynak: İHA