Ağrılı Dünya Kros Şampiyonları Davul Zurnayla Karşılandı

Malta'da düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonasında birinci olan Ağrılı sporcular, davul zurnayla karşılandı.

Yarışmada şampiyon olan Naci Gökçe Anadolu Lisesi ile ikinci olan Ağrı Kız Meslek Lisesi takımları için İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak'ın da katılımıyla havaalanında karşılama töreni düzenlendi.

Şehir turundan sonra Naci Gökçe Anadolu Lisesine geçen başarılı sporcular, burada Milli Eğitim Müdürü Başak ve beraberindekilerle birlikte davul zurna eşlinde yöresel oyun oynadı.

Genç atletlere kutlama için kesilen pastadan ikram eden Başak, şampiyonada büyük bir başarı elde eden atletlerin Ağrılılara büyük bir sevinç yaşattıklarını söyledi.

Aynı başarıyı Dünya Şampiyonasında da göstererek bunun bir tesadüf olmadığını gösterdikleri ifade eden Başak, şunları kaydetti:

''Gerçekten sizlerle gurur duyuyoruz. Başta öğretmen arkadaşlarımız olmak üzere sizleri tebrik ediyorum. Çok gururlandık. Şu anda eminim Türkiye sizi konuşuyor. Biz bu haberi ilk aldığımız gün sevincimizi Bakanlığımız ile paylaştık. Bakanlığımız da sizler için bir program yapacak. Bundan sonra sizi Türkiye milli takım elemesi bekliyor. Önünüz açık olacaktır. Bu başarının en önemli sebebi istikrarlı çalışmadır. Bu daha bir başlangıçtır, önünüzde daha büyük başarılar sizleri bekliyor.' '