Tunceli Valisi Taşkesen Açıklaması

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, ''Nevruz, yeni bir gün, yeni bir yılın başlangıcı, yeni bir kurtuluş, yeni bir uyanış, yeni bir diriliş ve yeni bir doğuştur'' dedi.

Vali Taşkesen, Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, güzel günlerin müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz'un, birlik beraberlik ve toplumsal huzurun artmasına vesile olmasını diledi. Taşkesen, şunları kaydetti:

''Nevruz, yeni bir gün, yeni bir yılın başlangıcı, yeni bir kurtuluş, yeni bir uyanış, yeni bir diriliş ve yeni bir doğuştur. Nevruz, İran'da, Türki Cumhuriyetlerde, Anadolu'da ve birçok Asya ülkesinde binlerce yıldır kutlanan önemli bir bayramdır. Nevruz, coşkunun, komşuluğun, dostluğun, birlik ve beraberliğin güçlendiği özel günlerimizden biridir. Nevruz, bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla toplumsal huzur ve kardeşliğin pekişmesinin vesilesidir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren, kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak öncelikli görevlerimizdendir.''
Kaynak: AA