Fethiye’den Ağaçlandırma Atağı

Aydın dağlarında bahar mevsiminde kendiliğinden çıkan halk arasında kedirgen ve sarmaşık denen otlar bu yıl geçen yıllara göre 2 hafta erken çıktı.

Fethiye’den Ağaçlandırma Atağı
Her zaman olduğu gibi işsizlerin umudu olan otlar toplayanlar tarafından çarşı ve pazarlarda bağı 5 TL 'den satılıyor. Son yıllarda İzmir, Denizli ve Ege 'nin değişik illerinde bolca tüketilen, doğal olduğu için de sağlıklı olan kedirgen otu, Ege 'de hem sofraları süslüyor hem de garibanın yüzünü güldürüyor.

Aydın 'da kırsal kesimde yaşayan pek çok kişinin sezonu gelince kendisi gibi dağlardan topladığı kedirgenleri satarak para kazandığını belirten Neslihan Mutlu, bu yıl yağışların güzel olması nedeniyle kedirgenlerin erken çıktığını söyledi.

Eskiden kedirgenin pek tanınmadığını ve her geçen gün daha da değerlendiğini belirten Neslihan Mutlu, “Şu anda çok fazla bulunmadığı için bağını 5 TL 'den satıyoruz. Önümüzdeki günlerde bollaşınca fiyatı düşer. Yumurtalı ve yoğurtlu olmak üzere iki ayrı türde yemeği yapılarak tüketilen bu otlar aynı zamanda şifa kaynağı olduğu için daha çok şehirde oturan kişiler ilgi gösteriyor. Biz de sezon boyunca kedirgen toplayıp satarak ekmek paramızı çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
Kaynak: İHA