Narman’da Çiftçiler Örgütlenme Hakkında Bilgilendirildi

Narman’da Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürlüğünce çiftçilerin örgütlenmesi hakkında bir toplantı düzenlendi.

Narman’da Çiftçiler  Örgütlenme Hakkında Bilgilendirildi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) Teknik destek programı kapsamında Tarım Kredi Kooperatiflerince gerçekleştirilen çiftçilerin örgütlenmesi hakkındaki toplantı Narman Halk Eğitim merkezi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Narman Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Kemalettin Şimşek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salim Pehluvan ve az sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Tecer Atsan, 2012 uluslar arası kooperatifler yılı olduğunu belirterek çiftçiler niçin ve nasıl örgütlenmelidirler konusunda bir konferans verdi.

Doç.Dr. Atsan, “Türkiye 'de tarımsal amaçlı kooperatifçiliğin geçmişi oldukça gerilere gitmesine rağmen istenilen seviyede değil. Çiftçi ve üreticilerimiz bir çok sorunla karşılaşıyor. Bu sorunların çözüme kavuşturulması Avrupa Birliği 'ne uyum sürecinde üretici örgütlerimizin ve üreticilerimizin ekonomik menfaatlerinin korunması açısından kooperatifçiliğin gelişmesi ve örgütlenme çiftçilerimiz için hayati önem taşımakta. Dünyadaki kooperatifleşmenin hızla büyüdüğü yapılan istatistiklerle tespit edilirken Türkiye de kooperatifleşme çok geride olduğunu görüyoruz. Bu nedenle çiftçilerimizin örgütlenmesinin kooperatifleşmesinin kendi ekonomik çıkarları için gereklidir” dedi.
Kaynak: İHA