Mahsur Kalan Gebe İnek Kurtarıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, su içmek için gittiği derede mahsur kalan gebe ineğin imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Mahsur Kalan Gebe İnek Kurtarıldı
Alınan bilgiye göre, Huzur Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Taşkaya'ya ait 4 yaşındaki 8 aylık gebe inek, akşam saatlerinde su içmek için eve yakın bir noktada bulunan Karadere'ye gitti.

Dik yamaçtan aşağıya inerek su ihtiyacını karşılayan inek, geri dönemedi. İneği eve gelmeyince merak edip aramaya çıkan Mehmet Taşkaya, derenin kenarına gidince ineğin yamaçta yattığını gördü. Komşularından yardım isteyen Mehmet Taşkaya, yaptıkları tüm kurtarma girişimleri neticesiz kalınca, durumu İnegöl Belediyesiİtfaiye Müdürlüğü'ne bildirdi. Bu arada hamile ineğin ve karnındaki yavrusunun soğuk havadan etkilenmemeleri için yamaçta ateş yakıldı.

Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye arama kurtarma ekibi, yamaçta mahsur kalan ineği kurtarmak için çeşitli yollar denedi. Tüm girişimlere rağmen mahsur kaldığı yerden kurtarılamayan ineğin vinçle çıkarılması planlandı. Olay yerine çağrılan vinç ile derenin kenarına çıkarılan inek, yaklaşık yarım saati aşkın süren kurtarma çalışmalarında yorgun düştüğü için ayağa kalkamayınca, aynı vinçle Mehmet Taşkaya'nın evine götürüldü.

Gebe inek ile karnındaki yavrusunun herhangi bir zarar görmediği öğrenildi.
Kaynak: İHA