Akhisar’da “4+4+4” Eğitim Sistemi Protestosu

Akhisar İlçesi’nde Eğitim-Sen Temsilciliği ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, yeni eğitim yasa tasarısını protesto etti.

Akhisar’da “4+4+4” Eğitim Sistemi Protestosu
Temel eğitimin “4+4+4” şeklinde kademeli hale getirilmesine tepki gösteren grup, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi 'ndeki Öğretmenevi önünde toplandı.

Hükümeti ve tasarıyı protesto eden sloganlar atıp, dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “AK Parti hükümeti, zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesiyle, temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirerek, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir. 12 yıl kademeli zorunlu eğitim tartışmaları, milyonlarca öğrenci başta olmak üzere, tüm ülke nüfusunu yakından ilgilendirmektedir.

Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak bizlerin çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmak, yaşananları ve gelecekte yaşanacakları kabul etmek mümkün değildir.” Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA