Markette Bomba Bulundu

Bağcılar'da bir markete konulan bomba, yaklaşık 3.

5 saat süren çalışma sonucu etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Mahmutbey Yolu üzerinde yer alan bir markette saat 19.00 sıralarında, işyerindeki özel güvenlik görevlileri, sahipsiz bir çantada cep telefonuna bağlı bir düzeneğin bulunduğunu fark etti. Marketteki müşterileri kısa sürede tahliye eden güvenlik elemanları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve bomba imha uzmanları geldi. Polis ekipleri hemen çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Bomba imha uzmanları, şüpheli çantayıinceleme altına aldı. Çantada patlayıcı olduğu belirlenince titiz bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık 3.5 saat süren çalışmanın sonunda bomba etkisiz hale getirildi. Patlayıcının cinsi ve içeriğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Olay sırasında alışveriş için markette olduğunu ifade eden müşterilerden Mustafa Özen, 'İçeride alışveriş yaptığımız sırada görevliler gelerek çıkmamız gerektiğini söylediler. 'Bomba var' filan demediler. Biz çıktık ve aradan bir süre geçtikten sonra polis ekipleri geldi. Çevreyi bant şeritlerle çevirdiler. Görevlilerden birisi içeride bomba olduğunu söyledi. Bir çantanın içerisinde cep telefonuna bağlı bir düzeneğin bulunduğunu söyledi. O anda zaten içeride çok fazla kimse yoktu ' diye konuştu. Olayyerine gelen bir market yetkilisi, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Polis ekipleri, işyerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleme altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İLE GAZETECİLER ARASINDA ARBEDE

Öte yandan, işyerinin güvenlik görevlileri ve çalışanları ile görüntü almak isteyen gazeteciler arasında arbede yaşandı. Arbedede Cihan Haber Ajansı Kameramanı Hamit Ayar, başından yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ayar, hastaneye kaldırıldı. Gazeteciler, saldırı gerekçesiyle özel güvenlik görevlileri ile market çalışanlarından şikayetçi oldular.
Kaynak: İHA