Eyüp'te Öncelik 'Halkla İlişkiler'

Marmara Belediyeler Birliği ve Eyüp Belediyesi ortaklığında düzenlenen eğitim programlarının ilk konusu, "Belediyelerde Halkla İlişkiler ve Vatandaşla İletişim" oldu.

Eyüp'te Öncelik 'Halkla İlişkiler'
  İletişim Uzmanı Hayati Odabaşı`nın sunumuyla gerçekleşen 'Belediyelerde Halkla İlişkiler ve Vatandaşla İletişim 'konulu eğitim programına zabıta personeli ağırlıkta olmak üzere Eyüp Belediyesi`nin farklı birimlerinden toplam 81 kişi katıldı. Odabaşı, iletişimin tanımıyla başladığı eğitim programında belediye personelinin günlük yaşamda karşılaşabileceği olaylara değindi. Toplumumuzda yerel yönetimlerin çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Odabaşı, herkesin her şeyi belediyelerden beklediğinidile getirdi. Odabaşı, 'Belediyeler gün geçtikçe daha da gelişen dünyamızda artık değişim göstermek durumundalar. Her belediyenin kurumsal bir yapıya kavuşup vatandaşla daha yakın temas kurması gerekiyor. Özel sektördeki `müşteri velinimettir` anlayışının belediyeler için de geçerli olması şart. Vatandaşla ilişkilerini güçlü tutan belediyeler, daima daha başarılı işler ortaya koyacaklardır 'dedi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise organizasyondan dolayı Marmara Belediyeler Birliği`ne teşekkür ederek, 'Amacımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek. Bu bakımdan başta birim yöneticilerimiz olmak üzere personel eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Eyüp Belediyesi olarak vatandaşlarla iletişime büyük önem verdiğimiz için de ilk eğitimimizi `Halkla İlişkiler` konusuna ayırdık. Kriz yönetimi, stresle başa çıkma yolları, ekip ruhu oluşturma ve ekip çalışması programları ile personel eğitimlerine devam edeceğiz 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA