Buz Pisti Baraj

Çetin geçen kış şartları sebebiyle Kütahya il genelindeki baraj ve sulama göletlerindeki doluluk oranı, çiftçilere şimdiden bayram sevinci yaşatıyor.

Buz Pisti Baraj
Kütahya merkeze bağlı Enne köyü muhtarı Ali Karanlık, baraj ve göletlerin doluluk oranının şimdiden yüzde 100'e ulaştığı göletler sayesinde çiftçilerin bölgede yazın sulama suyu konusunda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmasının söz konusu olmayacağını bildirdi.

İl genelinde bahar yağışlarının da önemli olduğunu söyleyen Karanlık, 'Kütahya'da çiftçiye hizmet sunan göletlerde doluluk oranı şimdiden yüzde 100'lere ulaştı. Bahar aylarında da önemli miktarda yağışın düşmesini bekliyoruz. Çiftçinin bu yazsulama suyu hususunda hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacağını tahmin ediyoruz. Kütahyalı üreticiler bu yıl hububatta olsun, meyve ve sebzede olsun bereketli bir yıl geçireceğe benziyor ' dedi.

Davut Yılmaz isimli üretici de, bu kış mevsiminin son 15 yılın en çetin yağış ve donla karşı karşı kaldıklarını ifada etti. Yılmaz, aşırı soğuklar sebebiyle Enne Barajı'nın 8 kilometrelik yüzeyinin yaklaşık 2 aydır buzla kaplandığını kaydetti. Köy muhtarı Ali Karanlık, barajda buz kalınlığının yer yer 30-40 santimetreyi bulduğunu, buz kütlelerinin çökme ihtimaline karşı vatandaşları zaman zaman ikaz ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA