Gevaş'ta '1. Dama Turnuvası' Başladı

Van'ın Gevaş İlçe Kaymakamlığı ile Gevaş Sesi Gazetesi'nin katkılarıyla düzenlenen '1.Uluslararası Dama Turnuvası' başladı.

Gevaş'ta '1. Dama Turnuvası' Başladı
Organizatör Necmi İdiz tarafından ilki düzenlenen turnuvaya 26 dama oyuncusu katıldı. Sinan Meşe Köprü Çayevi'nde başlayan dama turnuvasına İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Ulukan, Jandarma Bölük Komutanı Ersin Özer, Akdamar Belediye Başkanı Ferdi Şeker, Emniyet Amiri Hasan Cavit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Turnuvanın açılış müsabakasını İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile oynayan İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, bu tür sosyal etkinliklerin halkıbütünleştirici olduğunu ve kardeşçe, centilmence bir turnuva olmasını diledi. Güni, bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür edip, katılımcılara da başarılar diledi.

Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, çok yerinde ve gerekli bir etkinlik olduğunu belirterek, 'Zaten yöre halkı bu oyunu çok seviyor. Böyle bir turnuvanın düzenlenmesi son derece güzel ' dedi.

'BU TÜR SOSYAL PROJELER DEVAM EDECEK '

Turnuvayı organize eden Necmi İdiz ise, Gevaş halkının dama oyununu sevdiğini ve bu kış aylarında böyle bir sosyal etkinliğin halkı bir araya getireceğini düşündüğü için turnuvayı düzenlediğini söyledi. İdiz, 'Dama da kendilerine güvenenler böyle bir etkinlikle kendilerini ispat edecekler. Ayrıca çayevi işletmelerinin bu vesileyle bir gelir etme imkanı bulacaklar. Bu tür sosyal projeler devam edecek. Tüm katılımcılara başarılar dilerim ' dedi.İlk turu eleme usulü olan turnuvanın ikinci turu ise kura çekimi ile belirlenecektir. Turnuva sonunda ilk üçe girenlere çeşitli ödüllerin verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA