Bağlar'da Resim Kursu Başladı
Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde lise ve üniversiteye hazırlık öğrencilerine yönelik yağlı boya ve karakalem resim kursları açıldı.

Resim kursu, resim hocalarından Halim Hillez ve Azmi Turkut tarafından verilirken Konu hakkında bilgi veren Hillez, kurs sonunda sergi açmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu 'Bağlar Belediyesi bünyesinde Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde resim kursu çalışmalarına başladık. Benim 10 öğrencim var ve öğrencilerin tümü Resim öğretmenliğine hazırlanmakta olup Güzel Sanatlar Lisesi'ne de devam etmekte. Amacımız bu kurs sonunda bir sergi açmaktır. Yine bir ressam grubunu yaratmak istiyoruz.Çalışmalarımız şimdilik amatör düzeyde ama birkaç ay sonra da profesyonelliği yakalayacağız ' dedi
Üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlanan öğrencilerine eğitim veren Azmi Turkut ise amaçlarının çocukların yeteneklerini geliştirmek ve üniversiteye hazırlamak olduğunu vurguladı. Turkut şöyle devam etti: 'Toplam 15 öğrencim var. Şu anda model üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz çok istekli ve kendilerini geliştirmek istiyorlar. Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ' dedi.
