Van'da Kar Yağışı

Van'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, il genelinde 243 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Van'da Kar Yağışı
Kar yağışı ve fırtına deprem bölgesi Van'ı iki günden bu yana etkisi altına aldı. Van-Bitlis karayoluna düşen çığdan dolayı yol iki saat trafiğe kapandı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu yol tekrar ulaşıma açılırken, kar yağışından dolayı Erciş ilçesinde 30 olmak üzere toplam 243 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Karla Mücadele ekipleri, kapanan yolları açma çalışmalarına başladı. 5 bin 715 kilometrelik yolu 73 iş makinesi ile açmaçalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Kar yağışının durması ile birlikte Van Belediyesi ekipleri, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere diğer caddelerdeki karları iş makineleri ile temizlemeye başladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artıracağını, en düşük hava sıcaklığının ise eksi 10 derece olacağını bildirdi.
Kaynak: İHA