Kastamonu Kara Teslim Oldu

Kastamonu'da dünden itibaret yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi.

Kastamonu Kara Teslim Oldu
Ilgaz dağı geçidinde kar kalınlığı 3 metreye ulaşırken Kastamonu merkezde 20 santimetreyi geçti. Ilgaz dağı geçidi yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kastamonu'da etkili kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Ilgaz Dağı geçidinde daha önce arızalanan bir otobüste saatlerce bekleyen yolcular, kayak tesisinde bulunan otellere yerleştirildi. Çankırı yönünden gelen yolcu otobüsü, oteller bölgesine gelmeden bir süre önce arızalandı. Akşam saatlerinde etkili kar yağışının sürmesi nedeniyle yol kapanınca, uzun süre yolculara ulaşılamadı. Otobüste saatlerce bekleyen yolcular için oteller bölgesinde, kayakçıların kullandığı kar motorları ve traktörler gönderildi. Bu araçlarla alınan yolcular, yol kapalı olduğu için buradaki otellere yerleştirildi.

Kastamonu 'nun Cide ilçesi de karın etkili olduğu ilçelerden biri oldu. Kapalı pazar yeri çatısı üzerinde biriken karın çökmesi sonucu, 20 araçta hasar meydana geldi. Demir ağırlıklı malzemeden oluşan kapalı pazar yeri etkili olan kar yağışı nedeniyle ağırlığı daha fazla taşıyamaması sonucu park halinde olan 20 aracın üzerine çöktü. Gece olması nedeniyle can kaybı olmayan aralarda büyük hasar meydana geldi. Belediyeye ait iş makinelerin yardımıyla enkaz temizlenmeye çalışılırken araç sahipleri de olay yerinde çalışmaları izledi.