Araçlar mahsur kaldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolunun çift yönlü olarak ulaşıma kapandığını, burada bazı araçların mahsur kaldığını söyledi.

Söz konusu yolun 30-40 kilometre kadar trafiğe tamamen kapandığını ifade eden Balkanlıoğlu, ''Bölgeye akaryakıtı biten araçlar için tankerle akaryakıt ve vatandaşlar için kumanya gönderdik. Bölgede mahsur kalan vatandaşları mağdur etmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çok feci fırtına nedeniyle yol hala kapalı, ancak bir saate kadar ulaşıma açılabilir'' diye konuştu.

Emirdağ-Eskişehir karayolunun ulaşıma açıldığını, Afyonkarahisar-Emirdağ karayolundaki araçların kurtarıldığını bildiren Balkanlığı oğlu, ''Bütün araçlar kurtarılıyor'' dedi. Vali Balkanlıoğlu, yolların bir saate kadar açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu arada, yolda mahsur kalanlardan Zafer Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor durumda olduklarını söyledi.

Antalya'ya balık götürdükten sonra Samsun'a dönmek isterken dün öğle saatlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Cebe, şunları anlattı:''Yol çift yönlü kapandı. Araçlarımızdaki yakıt bitti. Bazı arabalarda bebekler var. Yiyecek yok. Tipi nedeniyle araçların kapıları bile açılmıyor. Dışarıda belimize kadar kar var. Hiçbir yere hareket edemiyoruz. Bir an önce buraya yiyecek ve yakıt ulaştırılmalı.''
Kaynak: AA