Westerwelle, Davutoğlu İle Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptı.Görüşmede Suriye'de yaşananlar ele alındı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Westerwelle'nin, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu telefon ile aradığı ve ikilinin Suriye'deki durumu ele aldığı duyuruldu. Westerwelle'nin, Davutoğlu'na 24 Şubat tarihinde Tunus'ta gerçekleşmesi beklenen Suriye Temas Grubu toplantısının Suriye halkıyla dayanışmanın açık bir işareti olacağını ilettiği belirtildi. Toplantının Arap Birliği'nin krizin çözümüne yönelik çabalarını destek olacağını belirten Westerwelle'nin, Suriye'de zor durumda olan halkakapsamlı insani yardım sağlanması gerektiğini ifade ettiği bildirildi

Westerwelle ve Davutoğlu'nun ayrıca, Arap Birliği tarafından Suriye'deki insani trajedinin çözümüne yönelik hazırlanan tasarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMKG) Çin ve Rusya tarafından veto edilmesi hakkında da görüştüğü ve BMGK'nın ilgili tasarıyı hızlı bir şekilde uyulamaya sokması gerektiğinin konuşulduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA