Kürekli Yol Eylemi

Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmemesine tepki gösteren sivil toplum örgüt üyeleri, kazma küreklerle eylem yaptı.

Isparta Kent Konseyi tarafından Isparta - Antalya kara yolu Sav beldesi mevkisinde düzenlenen eyleme , CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner , MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz , Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın , Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül ile siyasi parti temsilcileri , Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı .

Ellerinde kazma ve küreklerle ' ' Isparta için el ele ' ' , ' ' Dereboğazı duble yolunu istiyorum ' ' yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar , bir süre ' ' Isparta ' ya aşığız , yolumuzu açınız ' ' şeklinde slogan attı .

Kent Konseyi Başkanı Bülbül , burada yaptığı konuşmada , Kent Konseyi ' nin görevinin kentlilik bilincini oluşturmak , Ispartalılık ruhunu tekrar hayata geçirmek , sorunlarına sahip çıkarak bunları çözmek olduğunu söyledi .

Isparta ' nın en önemli sorunlarından birinin Isparta - Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmesi olduğunu anlatan Bülbül , bugün bunun için toplandıklarını ifade etti .

Türkiye ' de sadece Isparta ve Şırnak ' ın diğer illerle duble yol bağlantısının sağlanamadığını kaydeden Bülbül , Isparta - Antalya duble yolunun gerçekleşmesi halinde bölgenin kazançlı çıkacağını söyledi .

Konya ve Burdur ' a da duble yol yapılması gerektiğine işaret eden Bülbül , bu yollarla bölgesel kalkınma sağlanacağını bildirdi .

İlgili kurumların duble yolu yatırım planına alması ve ödeneğini ayırması gerektiğini söyleyen Bülbül , bunu hükümetin yapacağını belirtti .

Bugünkü eylemin de Isparta halkının masum ve haklı isteğini dile getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini anlatan Bülbül , ' ' Bunun için bir ay önce imza kampanyası başlattık . O günden bu yana çok sözler söylendi , ama somut bir adım atılmadı . İnşallah herkes üzerine düşeni yapar da biz bu sevdamıza daha çabuk kavuşuruz ' ' diye konuştu .

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Isparta ' nın ortaya koyduğu demokratik tepki ile şehrin sahipsiz olmadığını gösterdiğini kaydetti .

Bunun bir başlangıç olduğunu ifade eden Korkmaz , her kesimden insan toplandığı alanda ' ' Isparta ' nın sorunları Ispartalılar tarafından takip edilmektedir ' ' mesajı verildiğini söyledi .

Korkmaz , Isparta ' nın duble yol isteğine kendisinin de tepkisiz kalmadığını , konuyu TBMM gündemine taşıdığını sözlerine ekledi .

Konuşmaların ardından vatandaşlar , ellerindeki kazma küreklerle yolun kenarını kazarak , temsili olarak Isparta - Antalya duble yolunun temelini attı . Grup , daha sonra alandan ayrıldı .

Muhabir : Murat Yolcu / Hatice Özdemir

Yayıncı : Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA