'Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu'

19. Altın Koza Film Festivali'nde Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu ödülü kazanan Neslihan Atagül'e bir ödül de Moskova'dan geldi

'Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu'
Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği, başrollerinde Özcan Deniz, Nihal Yalçın ve Barış Hacıhan'ın yer aldığı ve otobüslerin uğradığı bir mola yerinde çalışan iki gencin öyküsünü anlatan 'Araf ' filminindeki performansıyla 19. Altın Koza Film Festivali'nde Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu ödülü kazanan Neslihan Atagül Moskova 2morrow Film Festivali'nde 'Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu' ödülünü aldı.

Moskova 2morrow Film Festivali'nin ana Yarışma bölümünde dünya sinemasının önde gelen filmleriyle yarışan Araf, Lars Von Trier'in yapımcısı Marianne Slot'un başkanlığını yaptığı ve Claudia Lansberger, Marit Kaplan gibi isimlerden oluşan juriden tam not aldı. Jüri Neslihan Atagül'e, Araf'ta canlandırdığı Zehra karakterindeki performansıyla 'Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu ' ödülünü verdi. Bu ödülle Neslihan Atagül, Isabelle Huppert, Alexandra Dahlström gibi dünya starlarının arasından sıyrılarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.