Osmaniye'de Meme Kanseriyle Mücadele

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, meme kanserinin erken teşhis edildiğinde, tedavi edilebilen hastalıklardan biri olduğunu bildirdi.

Boz, yazılı açıklamasında, kadınlarda sık görülen kanser türünden olan meme kanseri ile mücadelede bilinçlendirmenin önemine dikkati çekti.

Kadınların, kendi kendine muayene yapmasının kanseri erken teşhis etmeye yardımcı olduğunu ve hayat kurtardığını ifade eden Boz, şunları kaydetti:

''Meme kanserinden korunmada erken teşhis çok önemli bir yer tutmaktadır. Yirmi yaşından sonra her kadın kendi kendine meme muayenesini yapmalı ve klinik meme muayenesini yaptırmalı. Kanser hastalığı gerek dünyada gerekse ülkemizde yüzde 22'lik oranla kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikincil ölüm sebebi olarak görülmektedir. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olan kanser hastalığıyla mücadele konusunda çok sayıda bilimsel çalışma yapılmaktadır.''

Boz, Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde , ücretsiz olarak kanser taramalarının yapıldığını belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA