Suriye’de Yaşanan Acıdan Mutluluk Doğdu

Suriye’de yaşanan savaş ve acıdan mutluluk doğdu. Adıyamanlı genç, çadır kentte tanıştığı Suriyeli sığınmacı genç kızla evlendi.

Suriye’de Yaşanan Acıdan Mutluluk Doğdu
Yaklaşık üç ay önce Adıyaman’a gelen ve Yurt-Kur binasında kalan Suriyeli sığınmacılar arasında bulunan Ayşe Hallut ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli memur Nevzat Gülegen’in aşkı evlilikle sonuçlandı.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Ayşe Hallut ile kardeşleri ve annesi, ilk olarak Adıyaman’daki Yurt-Kur binasına yerleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli memur Nevzat Gülegen, görevli olarak gittiği Yurt-Kur binasında Ayşe Hallut ile tanıştı. Suriyeli aile daha sonra Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki çadır kente yerleştirilirken, iki genç görüşmeyi sürdürerek, bu görüşmeyi evlenmeye kadar getirdi. Kızın istenmesinin ardından ilk olarak Suriye usulü ile küçük bir düğün yapılmasının ardından, gelin Adıyaman’a getirilerek burada da düğün töreni gerçekleştirildi.

Beyaz gelinlikle düğün salonuna giren gelin ile damadı salonda bulunanlar alkışlarla karşılarken, Mevlid-i Şerif’in okunduğu düğün töreninde, genç çiftin mutlulukları gözlerinden okundu. Suriyeli gelinin annesi Suriye’de olduğu için, düğüne kardeşleri; Halud, Abdullah ve Muhammed katıldı.

Damat Nevzat Gülegen eşiyle tanışmalarını anlatarak, "Böyle bir acıdan hayır çıktı. Bunlar bir acı sonucu buraya geldi ama kader bizi birleştirdi. İnşallah sonu daha da hayırlı olur, mutluyuz" dedi.

Gazetecilerin dil sorununu nasıl gidereceksiniz sorusuna da, Gülegen "Aşkın dili yok" diye cevap verdi.

Gelin Ayşe Hallut ise, Suriye’den gelerek Türkiye’de evlenmenin kısmet olduğunu ve mutlu olduğunu belirterek, en kısa sürede Türkçeyi öğreneceğini söyledi

Gelinin kardeşi Abdullah Hallut, kız kardeşinin Türkiye’de evlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, damadın babası Mehmet Gülegen de, oğlunun kızı görüp beğendiğini ve kendisinden izin istediğini belirterek, "Oğlum sevdikten sonra Suriyeli olması ya da başka bir memleketli olması fark etmez. Yeter ki Müslüman olsun, yeter ki insan olsun" diye konuştu .
Kaynak: İHA