Ertuğrul Günay, Hrant Dink Kararını Eleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink davasının sanıklarının örgütlü suçlardan beraat etmelerini vahim bir gelişme olarak niteledi.

Ertuğrul Günay, Hrant Dink Kararını Eleştirdi
Bakan Günay mahkemenin kararını dikkatle izleyeceklerini kaydetti.


Bakan Günay, Hrant Dink davasının sonuçlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dava sonuçlandı, failler ağır cezalara çarptırıldı. Bundan ne ölçüde tesellide bulunulabilir bilmiyorum, ama ilk haberlerden izlediğim kadarıyla bütün failler bu işi örgütlü yapmak suçlamasından beraat ettiler. Vahim bir gelişme." dedi.


Yargı kararı sonuçlandığı için eleştirme hakkı bulunduğunu dile getiren Bakan Günay, "Yargı süreci bu noktada durdu, bu noktadan sonra Yargıtay`a gidecek zannediyorum. Burada örgütlü suç olduğu noktasında kamu vicdanı hükmü oluşmuştur. Mahkemenin beraat kararını dikkatle izleyeceğiz. Burada belki içine başka mekanizmaları da katan bir örgütlülük olduğu konusunda hepimizin gözlemleri ve vicdani kanaati var. O yüzden yasa dışı örgüt üyesi olmaktan beraat ettirilmiş olmalarını büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Hukukçu sıfatımla söylüyorum. olayla ilgili gelişmeleri kamuoyu dikkatle takip edecek, biz de takip edeceğiz." diye konuştu.