Sulusaray, Somali’ye Duyarsız Kalmadı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde faaliyet gösteren Sulusaray Eğitim ve Kültür Derneği (SUDER), yüzyılın açlık ve kıtlık felaketine maruz kalan Somali için düzenlediği yardım kampanyasında, 20 bin lira değerinde un toplayarak Kimse Yok mu Derneği`ne teslim etti.

Sulusaray, Somali’ye Duyarsız Kalmadı

Son 60 yılın en büyük kuraklığı sonucu günde ortalama 100 kişinin açlık ve susuzluk sebebiyle öldüğü Somali’ye, ev ev dolaşarak gıda toplayan SUDER, topladığı 363 torba unu Kimse Yok mu Derneği`ne verdi.

SUDER`in fedakar gönüllülerinin başlatmış olduğu yardım kampanyası kapsamında, çok kısa süre içinde ev ev dolaşarak 363 torba un topladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Ezmeci, “Dernek üyelerimizin yanı sıra mahalle muhtarları ve gönüllü vatandaşlarımızın desteği ile kısa sürede 20 bin lira değerindeki 363 torba unu, Somali’ye göndermek üzere Kimse Yok mu Derneği`ne teslim ettik.” dedi.

Yaptıkları kampanya kapsamında toplanan yardımlarla Somali halkının yanında olduklarını ifade eden Mustafa Ezmeci, “Sulusaraylı vatandaşlarımız, bu insanlık dramına duyarsız kalmamışlardır. Her konuda olduğu gibi Somali’ye yaptıkları yardımlarla da bunu göstermişlerdir. Emeğini ve desteğini esirgemeyen, evdeki iki torba unundan birini de Somali’deki kardeşlerine gönderen başta Sulusaraylı hemşehrilerimiz olmak üzere, bu kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.