Koza altın Çed toplantısında arbede çıktı

Şirket Müdürünün üzerine bir vatandaş koli fırlattı.

Koza altın Çed toplantısında arbede çıktı
Gümüşhane’nin Demirkaynak köyünde Koza Altın İşletmeleri tarafından işletilen altın madeninin kapasite artırımı ile ilgili toplantısında arbede çıktı. Şirket müdürüne koli atılmasıyla başlayan arbede sonucunda salona çevik kuvvet polisi çağrıldı.
Koza Altın İşletmelerine ait Mastra Altın Madeninde kapasite artırımı projesi halkın katılımı toplantısı Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Saat 14.00’da başlayan toplantıyı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Şube Müdürü Cemil Köksal ve Bakanlık yetkilisi Aslı Usta Dikmen katıldı.
Katılanların çoğunluğunu Koza Altın çalışanlarının oluşturduğu toplantıya Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni Müdürü Hasan Giray ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak ÇED raporunu hazırlayan firma yetkilisi Ahmet Oğuz Öztürk tarafından katılımcılara bilgi verilmesinin ardından bazı vatandaşlar sözlü, bazı vatandaşlar da yazılı olarak sorularını yöneltti. Metalürji Mühendisleri Odası Başkanı Cemalettin Küçük’ün de katıldığı toplantın son bölümünde İşletme Müdürü Hasan Giray, Orhan Eskicioğlu adlı vatandaşla tartışmaya başladı. Bu sırada arka sıralarda bulunan Selim Kaya adlı vatandaşın da tartışmaya katılması ve elinde siyanürün etkilediğini iddia ettiği meyve ve sebzelerin bulunduğu koliyi Hasan Giray’a fırlatmasıyla arbede başladı.
Bölge sakinlerinin de karıştığı arbenin ardından toplantıyı yöneten kurum yetkilisi Cemil Köksal, toplantının bittiğini duyurdu. Salonda bulunan polislerin telsizden anons geçmesiyle birlikte salona gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşların dışarı çıkmasına eşlik etti.
Toplantının bitmesinin ardından Kültür Merkezi çıkışında şirket genel müdürü Hayri Öğüt’le tartışmaya devam eden Demirkaynak köyü sakinlerini vatandaşlar teskin etti.