Polis Katiline Ağır Ceza

Konya`da radar uygulaması yapan polisi şehit ettikten sonra jandarmayla girdiği çatışmada bir astsubayı yaralayan şahıs, canavarca hisle adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Polis Katiline Ağır Ceza
Sanığa yaralama ve diğer suçlardan ise toplam 4 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen polis cinayeti davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Hakan Dinçer, şehit polis Ömer Durmaz`ın eşi Seda Durmaz, çok sayıda polis ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti Hakan Dinçer ile ilgili karar vereceklerini belirtti. Dosya savcısı Ali Cenk Düzgün, sanık Dinçer`in silah temin ederek hiç bir neden yokken gidip polis memurunu kasten öldürmesi nedenini, canavarca hisle adam öldürme olarak değerlendirerek TCK`nin 82/1 maddesinin b bendi gereğincecezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanığın yaralama, silah çalma, ruhsatsız silah bulundurma ve kamu görevlisine direnme suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcının canavarca hisle adam öldürme ve diğer suçlarla ilgili istediği cezalarla ilgili sanık avukatı savunma yaptı. Sanık avukatı savunmasında, "Müvekkilimin akli dengesinin yerinde olduğuna dair gelen rapora hala itiraz ediyoruz. Böyle bir olayı akıllı bir insanın yapabileceğini düşünmüyoruz. Biz, Hakan`ın çok ağır hasta olduğunudüşünüyoruz. Müvekkilimize verilecek cezalarda, müvekkilimin iyi halinin uygulanmasını ve her ne ceza verilirse verilsin, müvekkilimin tedaviye gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Şehit olan polisin eşi Seda Durmaz ve avukatı ise, sanığın en ağır şekilde indirim yapılmadan cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Hakan Dinçer, "Kendi sorunlarım nedeniyle şahitlerim dinlenmedi. Adli Tıp`ın gerekeni yaptığını düşünmüyorum. Genetiğimize de bakmaları gerekirdi. Başka bir diyeceğim yok" dedi.

Yaklaşık 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, görüşmelerinin ardından kararı açıkladı. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Kenan Hasdemir, "Sanık Hakan Dinçer`in canavarca hisle öldürmek suçunu gerçekleştirdiği gerekçesiyle TCK`nin 82/1 maddesinin b bendi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdik. Bunun dışında polisin silahını çaldığı gerekçesiyle 3 yıl hapis, görevli astsubaya görevini yaptırmamak için direnmesi ve bu eylemini silahla gerçekleştirdiği gerekçesiyle 9ay hapis, ruhsatsız silah bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl hapis ve 600 TL para cezasına verdik" dedi

Mahkeme çıkışında şehit polis Ömer Durmaz`ın eşi Seda Durmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Seda Durmaz`ı arkadaşları teselli etti. OLAYIN GEÇMİŞİ 10 Ağustos 2010 tarihinde Konya Karaman Karayolu Avdul köyü yakınlarında radar uygulaması yapan 2 çocuk babası polis memuru Ömer Durmaz (36), kendisine motosikletle yaklaşan üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan Dinçer tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Olaydan hemen sonra polis, radar kamerasına yansıyan görüntü sayesinde katilin kimliğini tespit etmişti. Polis ve jandarma ekiplerinin bir gün sonra yaptığı çalışma sırasında Kuzucu köyünde saklandığı belirlenen zanlı Hakan D, girdiği çatışmadaJandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan`ı yaraladıktan sonra ayaklarından vurularak etkisiz hale getirilip yakalanmıştı.
Kaynak: İHA