Çin’de Ramazan Bayramı Sevinci

Çinli Müslümanlar, Ramazan bayramını büyük sevinç içinde kutluyor.

Çin’de Ramazan Bayramı Sevinci
Müslümanlar, bayram namazı için bugün başkent Pekin’deki Nanxiapo, Niujie ve Dongsı gibi camileri doldurdu. Nanxiapo camisi, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısından gencine herkesin bayramı doyasıya hissettiği yerlerin başında geliyor.

Yerli ve yabancı Müslümanlar, camiye girerken, sadaka kutusuna para bıraktı. Geleneksel olarak beyaz elbiseler giyen ve camiye giren imam ve cami görevlilerinin üzerlerine güzel kokulu tütsüler sürüldü. Bayram namazıyla birlikte dualar edildi ve namaz sonrası bayramlaşma yapıldı. Namazın ardından cami avlusunda cemaate Ramazan tatlıları ikram edildi.

Namaz sonrası Cihan Haber Ajansı’na konuşan 37 yaşındaki caminin İmamı An Junhu (Cemaluddin), “Öncelikle yapmakla yükümlü olduğumuz mübarek Ramazan ayını huzurlu ve sıhhatli bir şekilde tamamladığımızdan dolayı Allah’a şükür ederim. Hepimiz Allah’ın bizi imtihan ettiği bu mübarek ayı mutlu bir şekilde idrak ettik.’’ dedi. Tüm dünya Müslümanlarının bugün burada Ramazan bayramını kutlamak için toplandığını kaydeden Cemaluddin, "Allah’ın huzurunda tüm dünya ülkeleri adına afiyetimiz, güvenliğimiz, sağlığımız, kardeşliğimiz için dualarda bulunduk. Allah nasip kısmet ederse şimdiden bir dahaki Ramazan ayını beklemeye geçtik.” diyerek, tüm İslam âlemine hayırlı bayramlar diledi.


Bu arada Çin’in kuzeybatısındaki Müslümanlar, bayramı dün kutlamıştı.

Öte yandan Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nde de Çin’de yaşayan Türk vatandaşları için bayramlaşma etkinliği düzenlendi.