Yunanistan Ege`de Rahat Durmuyor

Yunanistan`a ait askeri savaş uçaklarının Ege Denizi`nde uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçaklarına tam 215 defa taciz ve önlemede bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının sitesinde yer alan resmi bilgilere göre, Ege Denizi uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16 savaş uçaklarına Yunan savaş uçakları tarafından sürekli taciz ve önleme yapılıyor. Genelkurmay`ın sitesinde tek tek yer verilen Yunanistan`ın yasa dışı hareketi ya da "it dalaşı" girişimi, ayrıntılı şekilde rapor edilerek Dışişleri Bakanlığına gereği için resmi olarak bildirildi. Genelkurmay, Türk savaş uçaklarına eğitim uçuşları sırasında Yunanistan`ın Tanagra, Limni,Skiros ve N.Ankhialos Meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçaklarının taciz ve önleme yaptığını tespit ederken, bu taciz ve önlemelerin genellikle birden fazla olduğu kaydedildi

Resmi verilere göre Yunan savaş uçakları 4 Ocak 2011 ile 11 Ağustos 2011 tarihleri arasında Türk F-16`larının eğitim uçuşu sırasında tam 215 defa taciz ve önlemede bulundu.
Kaynak: İHA