Bahçeli hükümeti uyardı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörün, ülkenin dört bir yanındaki insanların yüreğini yaktığını kaydederek, "Türkiye bölücü terörün kanlı ve iğrenç ölümleriyle sarsılmaktadır" dedi.

Bahçeli hükümeti uyardı
Başkan Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nin Türk Konut Maket Salonu'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemeğe başta Bahçeli olmak üzere, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve pek çok sayıda davetli katıldı. Bahçeli, iftar sonrası yaptığı konuşmada, terörün ülkedeki etkilerine ve Somali'deki vatandaşlara yapılan yardımlara değindi. "Ufkumuzu yenilemeye çalışan karanlık örtünün şifa diye içirilmeye çalışılan öldürücü zehrinde açılan nifak tohumlarının bu şekilde etkinliğini kolaylaştıracağını
sanıyorum" diyen Bahçeli, milletin ortak bir geçmişi olduğuna gelecekte de birlikte yaşama arzusunun olduğuna dikkat çekti. MHP lideri Bahçeli, içinden geçilen zaman diliminde Türk milletinin hem varlığından hem devamlılığından rahatsız olan odakların saldırılarına hız verdiğini belirtti.

Bahçeli konuşmasına şunları kaydetti: " Her gün vatan evlatlarımız şehit olmaktadır. Bayrağa sarılı tabutlar memleketlerine gitmektedir. Ne acıdır ki, çocuklar öksüz, anneler dul kalmaktadır. Milli vicdanlarda yaralar açıldı. Yakılan ağıtlar gökkubede yankılandı. Ülkemizin dört bir yanındaki manzaralar yüreklerimizi dağlamaktadır. Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Ardahan, Burdur, Hakkari, Ordu, Kahramanmaraş, Ankara ve Manisa şehitlerini bağrına basmıştır."
Katiller lanetlenmiş amaçlarına asla ulaşamayacaklar diyen Bahçeli, teröristlerin boşuna uğraşmaması gerektiğinin de altını çizdi. Başkan Bahçeli, Türk milleti üzerinde hesapları olanların asla sonuç alamayacağına dikkat çekerek, "Milletin teröre olan öfkesi doruk noktasındadır. Artık terör ve bölücülük faaliyetlerinde sonuç alınması gerekmektedir" diye konuştu. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünün fantezi peşinde olanlarca sarsıldığını kaydeden Bahçeli, '1 Ağustos 2009' tarihinde polis
akademisinde kurdelesi kesilen PKK açılımıyla bugün karşı karşıya kalındığına vurgu yaptı. "Demokratik açılım rumuzlu yıkım projesinin sürdürüleceği beyanların, hükümetin şaşkın ve ne yaptığını bilmez olduğunu gösterdiğini" kaydeden Bahçeli, 'demokratik açılımı' saçmalık olarak nitelendirerek, özgürlük ve demokrasiden bahseden gafillerin doğu ve güneydoğudaki vatandaşları iyice sindirdiğini belirtti.
Bahçeli, Somali'ye yapılan yardımlarla ilgili olarak, "Somali'ye yardım kampanyası halkla ilişkiler faaliyetine dönüşmüştür" dedi. Bahçeli, Somali'deki yoksulluk ve sefaletin hat safhada olduğunu vurgulayarak, Somali'ye yapılan yardımın Türkiye'ye de yapılması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, Somali'ye giden işadamlarının oraya hangi yardımı götürdüğünü ve orada nasıl bir görüşme yaptıklarını anlayamadığını belirtti.
Başkan Demirel ise, yaptığı konuşmada, bu etkinliğin her yıl düzenlendiğini ifade ederek, "Ramazan ayı içerisinde, iftar sofralarında birlikte olmak, aynı güzellikleri paylaşmak amacıyla buluşuyoruz. Etimesgut Belediyesi büyüyor, gelişiyor ve her gün yeni adımlar atıyor. Ramazan Bayramınızı ve Kadir Gecenizi şimdiden kutluyorum" diye konuştu.