Öz Oğlu Ayağını Kırdı

Adana`da ev satma meselesi yüzünden öz evladı ile aralarında tartışma çıkan baba, oğlu tarafından ayağının kırıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

Öz Oğlu Ayağını Kırdı
Arabistan`da şoförlük yaparak geçimini sağlarken 26 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağı kalçadan çıkan ve sakat kalan Muhsin Yurdunmalı (61) çalışamaz duruma geldi. O zaman evli olan ve 5 çocuğu bulunan Yurdunmalı, memleketi Adana`nın Merkez Seyhan ilçesinde 1 katlı ev yaptırdı. Sağ ayağı kalçadan sakat olduğu için bastonla yürümek zorunda kalan Yurdunmalı, 16 yıl önce de eşinden ayrılarak tek başına yaşamaya başladı. Anneleriyle kalan çocukları ise Reşatbey Mahallesi`nde kapıcılık yaparakgeçimini sağlamaya başladı. Bir süre sonra anne ve çocuklar Muhsin Yurdunmalı`nın yanına gelerek evin üzerine bir kat ev yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine baba, çocuklarına ve eski eşine acıyarak yapmalarına izin verdi. Ev yapılırken en küçük oğlu Serdal çalıştığı paradan annesine ev yapımında yardımcı olması için 10 bin TL para verdi. Çocukları ve anneleri evi yaparak içine taşındı. Bu sırada baba Yurdunmalı da evini 1. katında oturmaya devam etti. Ancak aradan 5 yıl geçtikten sonraYurdunmalı`nın en küçük oğlu Serdal Yurdunmalı, mahalleyi beğenmeyerek evi satarak daha iyi bir mahallede ev almak için babasına teklifte bulundu. Ancak baba evi satıp daha iyi bir mahalleden ev alamayacaklarını söyleyerek karşı çıktı. Bunun üzerine baba ile oğul arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Baba-oğul arasında yaşanan arbede sırasında baba Yurdunmalı, yere düşerek sakat bacağını kırdı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan baba bacağından ameliyatedildi. Ancak yaşlı olduğu için bacağındaki kırığın geçmesi için mil takıldı. 5 gün hastanede yatan baba, oğlunun korkusundan eve gitmeyerek kız kardeşinin yanında kalmaya başladı. Baba Yurdunmalı emniyete ve savcılığa giderek oğlundan şikayetçi oldu. "ÖZ OĞLUM BANA BUNLARI YAPTI ÇOK ZORUMA GİDİYOR" Öz oğlunun ayağını kırdığını anlatan Yurdunmalı, "Hastaneden çıktıktan sonra korkumdan evime gidemedim kız kardeşime gidip kaldım. Bu sürede oğlum evimin camlarını, kapılarını kırmış, evimde ne var ne yok hepsini satmış. Ben eşimden 16 yıl önce ayrıldım. Oğlum askerden geldikten sonra annesiyle birlikte evin üstüne bir kat daha çıkmak istediler. Ben de dışarıda kalmasınlar diye acıdım izin verdim. Evin üstüne bir kat çıkarak burada kalmaya başladılar. 4-5 sene evde kaldıktan sonra oğlum ben bu mahalleyisevmiyorum bu evi satıp başka bir yerden ev alalım demeye başladı. Ev yapılırken annesine 10 bin TL para vermiş benden bu parayı istiyor. Benim bir gelirim yok kendisine nerden bu parayı vereyim. Vermessen evini yakarım, eşyalarını satarım diye beni tehdit ediyor. En son benimle tartışıp beni sopayla dövmeye çalıştı. Bende bastonumla karşı koyunca yere düştüm bacağımı kırdı. Bacağıma mil takıldı. Şimdi bu mille yaşıyorum. Oğlum bana böyle sakat halimle çektiriyorsa onun da ceza almasını istiyorum" dedi.

Öz evladının kendisine böyle davranmasının çok zoruna gittiğini gözü yaşlı bir şekilde anlatan baba Yurdunmalı, "Bana bunları yapması çok zoruma gidiyor. Bir evladın babasına bunları yapmaması lazım. Cezalanmasını istiyorum başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

"BEN BABAMI DÖVMEDİM TARTIŞTIK YERE DÜŞTÜ" Kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü oğlu Serdal Yurdanmalı (25) ise babasıyla ev satıp satmama yüzünden tartıştıklarını ancak babasını dövmediğini belirterek, "Ben babama evi satıp başka bir yerden ev alalım dedim. Hatta 90 bin TL`ye müşteride buldum. Ancak o bizden 90 bin TL`nin 60 bin TL`sini istedi bu nedenle de anlaşıp evi satamadık. Bu nedenle aramızda tartışma geçti bana bastonla vurmaya çalıştı bende kendisini ittim düştü. Ben babası dövmedim. Evinin kapısını ve penceresini de kırmadım. Kendi gelipkırıyor suçu bana atıyor" dedi.
Kaynak: İHA