Cizre`de olaylı gece

Şırnak`ın Cizre ilçesinde, İmralı Cezaevi`nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan`ın cezaevi koşullarını ve Kandil`e yapılan hava operasyonlarını bahane eden grup polisle çatıştı.

Cizre`de olaylı gece
Cizre`de, İmralı Cezaevi`nde bulunan Bölücü Terör Örgütü lider Abdullah Öcalan`ın cezaevi koşullarını ve Kandil`e yapılan hava operasyonlarını bahane eden grup, İdil Caddesi`ne barikatlar kurup, izinsiz gösteri yapmak istedi. Polisin bir müddet dağılmasını beklediği grup dağılmayıp polise taş, havai fişek ve Molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

Polis, İdil Caddesi`ndeki gruba müdahale ederken, Nur Mahallesi`nin ara sokaklarında toplanan ve yüzleri kapalı göstericiler, Yafes Caddesi`ne çıktı. Yafes Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine Molotof kokteylleri ile saldıran göstericiler, banka şubesini yakmak istedi. Banka şubesine Molotof kokteylleri ile saldıran guruba Çevik Kuvvet Polisleri müdahale etmeye çalıştı ancak, göstericiler polislere de havai fişek ve Molotof kokteyli atmaya devam edince, olay yerine gelen Toma aracı gurbatazyikli su ile müdahale edip grubu dağıttı.

Polisin müdahalesi ile Nur Mahallesi`nin ara sokaklarına kaçan göstericiler karanlıktan faydalanıp izlerini kaybettirirken, Polis ekipleri İdil Caddesi ve Yafes Caddesi üzerinde nöbet tutmaya başladı.
Kaynak: İHA